Saken oppdateres fortløpende!

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag møter tidligere VGTV-profil Bernt Hulsker (45) i Oslo tingrett, der han står tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot en dørvakt ved utestedet og karaokebaren Syng Mer i Oslo.

45-åringen har tidligere erkjent straffskyld for forholdene han er anklaget for. Onsdag erkjenner han derimot kun straffskyld for hensynsløs atferd, ikke for hatefulle ytringer.

Les mer om saken her: Kalte dørvakt «jævla n****»

Det er satt av én dag til saken i tingretten. Hulskers forsvarer er Bernt Christian Birkeland.

– Det er utilgivelig

– Jeg vil først be om unnskyldning til fornærmede, jeg er veldig lei meg for at vi sitter her. Så jeg vil sterkt beklage det som inntraff onsdag 9. mars, åpner Hulsker sin forklaring.

Videre minnes 45-åringen et restaurantbesøk under det forsinkede VGTV-julebord der stemningen er god, før de går videre til karaokebaren Syng Mer. Der erkjenner han å ha drukket for mye – før han begynner med en Monty Python-parodi der han «går frem og tilbake med den hilsenen og det der». Dette er en parodi han har gjort en del ganger, sier han.

– Så setter jeg meg ned, og er fremdeles i show-modus, har fått for mye å drikke. Også kjenner jeg at noen drar meg i armen, og da kommer nok det spontane som jeg er tiltalt for, n-ordet, det gjør det nok. Så blir jeg vel geleidet ut, sier han.

Videre forklarer den tidligere VGTV-profilen i retten hvorfor han ikke erkjenner straffskyld for hatefulle ytringer:

– Det som gjør at jeg ikke erkjenner skyld her, er rett og slett på det som følger etter, det kan jeg ikke erindre. Jeg kan ikke huske at jeg har sagt «hvordan kan du hive ut en hvit mann».

–Jeg har i hvert fall ikke sagt det til fornærmede. Det er en enorm, kapital feil at jeg har brukt n-ordet, det er utilgivelig, men jeg har ikke sagt den neste setningen til han, sier han.

Innrømmer nazihilsen

Hvor mye han har drukket kan ikke Hulsker huske, men han sier han var «beruset» og at det er «hull i hukommelsen».

– Jeg husker n-ordet, det er forferdelig vanskelig for meg å skille mellom det jeg husker og det jeg har lest. «Jævla» kan jeg ikke huske, det kan være hva som helst, det har jeg ingen idé om, men n-ordet tviler jeg ikke på at har blitt sagt, sier han om hva han kan huske å ha sagt denne aktuelle kvelden.

Hulsker mener uttalelsene han kom med er et feilet forsøk på humor, og påpeker at han aldri ville såret noen med vilje.

– Det er først og fremst skam og flauhet jeg tenker på når dette kommer opp, svarer han på spørsmål fra aktor Marianne Aune om hva han tenker om å ha brukt n-ordet.

I retten innrømmer Hulsker også at det ble gjort en nazistisk hilsen i løpet av kvelden, da som del av en sketsj.

– Det er det, ja. Det er en del av den sketsjen som er gjort uendelig mange ganger, sier TV-profilen og forklarer videre at dette er en gammel referanse ikke alle nødvendigvis tar.

Ba om unnskyldning

Hulsker forteller i retten at han prøvde å be om unnskyldning til den fornærmede allerede samme kveld som hendelsen fant sted. Den ble derimot ikke godtatt der og da.

– Noe jeg forstår godt at han ikke ville der og da, sier han, og legger til at han dagen derpå tok kontakt med eieren av utestedet og ønsket kontaktinfo til vakten, noe han ikke fikk.

– Jeg får til slutt en mail om at det ikke er noen grunn til å ta kontakt direkte med ham, unnskyldningen er tatt imot, vi ønsker deg lykke til og anser saken som avsluttet, deler han.

Hulsker sier at saken har gitt ham konsekvenser jobbmessig, og også personlig.

– Jeg mistet jobben i VGTV, og mistet engasjement i Discovery, i NENT, og mistet managementet mitt. Også er det selvfølgelig skammen og alt det andre, som er det verste, at man har folk i nær familie som synes det er tøft, sier han.

Som følge av dette har han ingen inntjening i dag, sier han.

«Jævla n****»

Hendelsen som endte med at det i juni ble tatt ut en tiltale mot Hulsker fant sted i mars i år. TV-profilen var da til stede på et forsinket julebord med VGTV på karaokebaren Syng Mer i Oslo sentrum – der han fornærmet en dørvakt verbalt.

Ifølge dørvakten, som selv anmeldte Hulsker, kom 45-åringen med grov hets mot innvandrerbakgrunnen hans – og kalte han blant annet «jævla n****» da han ble kastet ut. Han skal siden ha sagt «hvordan kan du kaste ut en hvit mann».

Dørvakten har overfor TV 2 tidligere også uttalt at han fikk en albue i halsen da han til slutt måtte få 45-åringen ut av utestedet med makt.

– Jeg gikk rett inn og sa tydelig ifra om at han måtte dra, men han nektet. Da gikk jeg fysisk til verks og la hendene hans på ryggen. Han er en stor mann, så det var ikke lett å få han med meg ut. Jeg gikk rett bak ham og holdt hendene hans. Da vi kom utenfor, slapp jeg. Han slang armen sin opp mot ansiktet mitt og traff meg i halsen med albuen, sa han.