- Jeg skal ikke late som om det ikke er vemodig å slutte, skriver Lan Marie Berg i en Facebook-post fredag.

Kunngjøringen kommer få minutter etter det ble kjent at Berg fratrer som byråd for miljø og samferdsel, og at byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, overtar ansvar for miljø- og samferdselsområdet inntil nytt byråd er konstituert.

- I dag har jeg ryddet ut av kontoret mitt på Rådhuset, og snart skal mitt fjes også henge på denne veggen, sammen med alle mine forgjengere. Arbeidet med å få på plass et nytt rødgrønt byråd er i full gang, og jeg har gitt beskjed om at jeg ikke ønsker å fortsette i det, skriver Berg.

Videre skriver hun:

- Seks år som byråd er lenge, men tiden har gått vanvittig fort.

I innlegget takker hun alle som har stått på - både politisk og i etatene Berg har hatt ansvar for.

- Jeg skal ikke late som om det ikke er vemodig å slutte. Når jeg går ut av Rådhuset i dag, er det plutselig mye som ikke er mitt ansvar lenger. Det føles merkelig, men kanskje også litt lettende, skriver Berg.

- Hva nå?

Avskjedsmeldingen fra Berg kommer etter at flertallet i bystyret gikk for et mistillitsforslag mot henne. Disse mente at Berg hadde brutt informasjonsplikten i forbindelse med overskridelser på over 5 milliarder i forbindelse med Oslos nye vannforsyning. Verken Berg eller byrådet er enig med dette.

Derfor stilte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kabinettspørsmål - uten at det hindret flertall for mistillit. Selv om Berg er ferdig i Oslo-politikken, slutter hun ikke som politiker.

- Hva nå? Nå venter en stortingsvalgkamp, der jeg stiller som førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne, skriver politikeren i sin avskjedsmelding

Til Avisa Oslo har Berg framhevet å avvikle norsk oljeproduksjon, samt å erstatte disse jobbene med grønne, klimavennlige jobber, som den viktigste saken på nasjonal basis.

Se hele intervjuet med Berg i videoen under: