Søndag fyrte flere Vålerenga-supportere opp bluss på Klanen-tribunen før og under oppgjøret mot Strømsgodset.

Før kampen lyste omtrent hele korttribunen opp fra den bengalske ilden. I minuttene etter lå det en gigantisk tåkesky over arenaen. I etterkant av Vålerengas to scoringer før pause fyrte supportere opp ytterligere bluss.

Dagens regler sier at man kan søke om bruk av godkjente pyroeffekter før fotballkamper. Det skal ikke ha blitt gjort før helgens kamp. Bruk av pyroeffekter underveis i et oppgjør er uansett ikke tillatt – eller mulig å søke om.

Norges Fotballforbund (NFF) forteller til Avisa Oslo at de kommer til å rette en henvendelse til Vålerenga.

Jobbes med et godkjent regelverk

«Alle aktuelle forhold knyttet til helgens serierunde blir gjennomgått på NFFs kamprundemøte i dag (mandag). I denne saken vil Vålerenga bli bedt om en forklaring, så blir det opp til påtalenemnda å vurdere om det skal opprettes en formell sak på et senere tidspunkt», skriver Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i forbundet, i en SMS til Avisa Oslo.

Haavik sier videre at de ikke ønsker å kommentere saken nærmere nå, siden den kan ende opp som en formell sak som behandles av fotballens uavhengige domsorganer.

Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga, forteller at klubben sitter i en dialoggruppe med NFF og de andre storklubbene i Norge angående hvordan man kan få til en lovlig og trygg bruk av pyroeffekter på norske fotballtribuner.

Han forteller at klubben har gått inn for å støtte en lovlig form for bruk av pyroeffekter, men at det i dag ikke finnes et godkjent produkt.

– Vi har en sanksjonsreglement i klubben som våre supportere har eierskap til og klubben blir nødt til å følge opp dette punktet, påpeker han.

Saken fortsetter under bildet.

– Fantastisk

Videre sier Amundsen-Ansari følgende om kampen:

– Stemningen i går (søndag) var helt vill. Den trengte vi og supporterne, spesielt etter koronatiden. Vi har fått mange meldinger fra folk som var på tribunen for første gang siden koronapandemien – vi håper også at våre supportere fremover støtter klubben i prosessen med å endre regelverket slik at vi kan få trygg og lovlig pyro på våre tribuner, men enn så lenge så må våre supportere forholde seg til reglementet som er, forteller han.

De involverte på banen hyllet også supporterne for rammen de skapte rundt kampen.

– Det er helt fantastisk. Jeg må si jeg er imponert over fansen her, og over hvordan de lager trøkk. Så får vi sørge for å gi dem enda mer å juble for fremover enn det vi har gjort så langt denne sesongen, sa Tobias Christensen, som scoret 2-0-målet i 3-0-seieren, etter kampen.

Kaptein Jonatan Tollås Nation sa til Avisa Oslo det var det «villeste han hadde vært med på». Midtstopperen mente at energien til de fremmøtte smittet over på spillerne.

Dag-Eilev Fagermo, klubbens trener, var også full av lovord til klubbens supportere etter kampen. Han fortalte han «aldri hadde vært borti noe sånt» og at «det er det ingen som gjør (i Norge)».