Eide forteller at han gjerne tar noen turer rundt Svarttjern for å rydde opp etter nyttårsaften.

Etter årets første dugnad på en drøy time, fant han store mengder avfall etter fyrverkeri.

– Her på Romsås pleier man å gå rundt Svarttjern for å sende opp fyrverkeri. Og man kan ikke bare kaste det rett etterpå heller, før det er gått noen timer etter opptenning. Derfor pleier jeg å gå en times tid dagen derpå for å plukke opp. Blir det liggende for lenge i snøen, blir det vanskeligere å plukke opp fordi det kan gå i oppløsning, sier han til Avisa Oslo.

Romsås-innbyggeren har meldt fra om ryddejobben på Facebook. Han blir ikke oppgitt av synet, men påpeker at det er godt for ham å komme seg ut og bidra med ryddingen mens han går tur.

Avfallet samlet han ved noen dunker slik at kommunen kan få samlet det inn.

Ber folk være obs

Men det er spesielt en ting han ber foreldre og hundeeiere være obs på.

– Vil at hundeeiere og småbarnsforeldre ser opp for stjerneskudd som står igjen etter nyttårsaften i snøen flere steder. Mange steder ser det ut som gress, men det er stålpinnene etter stjerneskuddene som står opp og disse er det lett å skade seg på, skriver han på Facebook.

– Jeg tenkte at unger og folk med hunder som flyr langs veigrøfta fort kan stikke seg på det. Hvis de stikker seg på øyet eller noe slikt, er det ikke så morsomt, utdyper han.

For øvrig ønsker han alle et godt nytt år.

Avisa Oslo har fredag ettermiddag sendt Bymiljøetaten spørsmål om hvor store avfallsmengder fra fyrverkeri de har ryddet opp, men foreløpig ikke fått svar.