Fra og med 23. august kl. 11 anbefaler Vann- og avløpsetaten alle på følgende adresser å koke drikkevannet: Øvreseterveien 20 og 30 og Tryvannsveien 59, 61a-e og 64. Det skriver de i en pressemelding tirsdag formiddag.

Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner med.

Alle berørte har fått varsel på SMS.

– Funn av kimtall

– Årsaken til kokeanbefalingen er funn av kimtall. Kimtall viser en generell forekomst av bakterier og pleier ikke normalt å utløse kokeanbefaling i seg selv. Med bakgrunn i kokeanbefaling i samme området 4. august, velger vi likevel å gå ut med ny kokeanbefaling, Vann i Oslo er trygt å drikke, men er vi ikke sikre på at vannet er trygt, så anbefaler vi koking, sier Sigurd Grande, avdelingsdirektør i Vann – og avløpsetaten.

Ved forrige kokeanbefalingen ble Tryvann høydebasseng tatt ut av drift. Drikkevannsbassenget er fortsatt stengt, og blir undersøkt og rengjort. De vil ikke ta i bruk dette bassenget igjen før de er sikre på at det er trygt. Kokeanbefalingen ble opphevet 11. august etter tre rene vannprøver, i henhold til våre strenge prosedyrer.

– Vi vet foreløpig ikke grunnen til indikasjonen på forurensing, men vi gjør det vi kan for å avdekke dette, sier Grande.

Vann- og avløpsetaten følger situasjonen nøye og tar vannprøver i området jevnlig de nærmeste dagene. Det er for tidlig å si noe om når kokeanbefalingen vil bli opphevet.