– Det var surrealistisk. Jeg har vært blodfan av ham siden dag én. Han har vært en stor inspirasjon – og grunnen til at jeg selv begynte med MMA, forteller Benjamin Häuser (22) til Avisa Oslo.

Oslo-gutten, som selv regnes som et av Norges største MMA-talenter, har den siste tiden vært på familieferie på Mallorca. Da han og resten av familien skulle spise lunsj ved havna, la Häuser merke til at det var flere sikkerhetsvakter ved den ene yachten.

I neste øyeblikk fikk han øye på superstjernen Conor McGregor stående på dekk. Iren er blant verdens mest profilerte utøvere uansett idrettsgren – og var i 2020 den idrettsutøveren i verden som tjente mest. På Instagram følges ham av 46 millioner brukere.

– Jeg tenkte at dette var en «once in a lifetime»-mulighet. Så jeg gikk ned fra restauranten og ga ham et tegn for å høre om han kan komme bort. Jeg tenke at jeg enten blir tatt av vaktene eller har jævlig flaks, sier han.

Som å vinne et lotteri

Fem minutter senere kom plutselig superstjernen ut dørene på sin Lamborghini-yacht – til en svimlende verdi på 40 millioner kroner.

– Da gikk jeg i sjokkmodus. Jeg har alltid sett opp til ham. Da jeg startet med MMA var han i sitt ess, han var en Gud nesten. Jeg har tenkt at hvis det er én person jeg vil møte, så hadde jeg valgt ham, forteller 22-åringen.

McGregor tok seg tid til flere bilder. Häuser fikk snakke i rundt ti minutter, helt alene, med stjernen. Han fortalte at han selv driver med MMA og har en kampstil som kan minne om iren.

– Han var kjempejordnær- og hyggelig. Samtidig som han virket genuint interessert i min karriere også. Han er kanskje kjent for å ha vært «cocky» og arrogant, noe han har bygd navnet sitt på, men det kommer ikke i veien for hvordan han behandler de rundt ham, forteller Oslo-gutten.

– Det var som å vinne et lotteri, fortsetter han.

Superstjerne

Irens karriere tok av i en voldsom fart da han slo seg oppover i divisjonen i Ultimate Fighting Championship (UFC), verdens største MMA-liga.

I 2015 vant han fjærvektsbeltet da han stoppet José Aldo etter kun 13 sekunder, noe som fortsatt er tidenes raskeste avslutning i en tittelkamp i UFC.

Populariteten økte videre da han året etter gikk opp en vektklasse og tok lettvektsbeltet fra Eddie Alvarez i en historisk kamp i Madison Square Garden. I 2017 utfordret han ubeseirede Floyd Mayweather til en boksekamp, som iren tapte etter teknisk knockout i tiende runde.

McGregor skal ha tjent over én milliard kroner på kampen.

Stor MMA-drøm

Häuser er selv en lovende kampsportutøver. I dag balanserer han studentlivet med å satse på idretten. Han trener fast på Frontline Academy på Majorstua og Hasle. Der sparrer han daglig med Norges største profiler som Jack Hermansson og Emil Meek.

Per dags dato er det ulovlig å gå profesjonelle MMA-kamper i Norge, noe som tvinger ham til England for å gå kamper. Hans store drøm er å nå UFC, der McGregor i dag er den store stjernen.

22-åringen har tidligere også fått trent med Khamzat Chimaev. Svensken er et av de største navnene i sporten i dag, men har ikke gjort Häuser like «starstrucked» som møtet med iren.

– McGregor er virkelig den som fikk meg til å satse på min egen karriere, sier han.

– Det er den eneste personen i verden, tror jeg, som jeg hadde blitt sånn av å møte. Det gir meg motivasjon at en av de største idrettsutøverne i verden står og prater og viser interesse for min karriere. Det gir meg enda mer driv. Jeg tenker bare at den neste gangen jeg møter McGregor, skal være i UFC.

LES OGSÅ: