Gå til sidens hovedinnhold

Benjamin (12) og Sulejman (12) fikk trene med sitt store idol: – Kjempegøy

Fredag gikk startskuddet for Joshua Kings nye fotballskole på Romsås i Oslo.

– Det er kjempegøy. Man lærer veldig mye. Det er gøy å få snakke med ham og få litt kontakt. Det er også moro å kjenne på hvor god han er i forhold til oss, forteller Benjamin Emmanuel Sæther (12) til Avisa Oslo.

– Joshua er en av de største idolene mine, sier han.

Han er blant de 200 heldige som får være en del av Joshua Kings nyoppstartede fotballskole. Fredag ble første spark på ballen tatt på Romsås – et steinkast fra der Norges landslagsprofil vokste opp.

– Jeg synes det er veldig gøy, svarer Sulejman Bojang (12) på spørsmål om hvordan det er å få spille med verdensstjernen.

Les også

King starter fotballskole i Oslo: – Gleder meg til å se ansiktene på barna

Gratis fotballskole

Fotballskolen arrangeres fra 18. til 20. juni. King startet det hele med å holde en tale til de unge.

– Jeg skulle holde en tale. Jeg prøvde å lære den utenat, men det funket ikke. Jeg hadde altfor mye på hjertet, startet 29-åringen med å si.

Fotballstjernen har flere ganger snakket om hvor lyst han har hatt til å få til en gratis fotballskole i Oslo. King husker selv fra da han var ung – der fotballskoler ofte kostet en del penger.

– Her skaper vi en arena for alle – uansett bakgrunn. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle sammen. Nå skal vi ha det gøy, fortalte han.

Saken fortsetter under bildet.

– Du stemplet meg, Josh!

De 200 jentene og guttene ble delt inn i ti grupper. De neste dagene skal barna få trent og spilt med erfarne trenere. Det er en rekke personer fra landslaget som er blitt involvert i skolen. På dag én bidro blant annet den tidligere landslagsstopperen – og nåværende mediesjef på herrelandslaget – Morten Morisbak Skjønsberg.

Hovedpersonen selv deltok også i en spillfrekvens. Der fikk King kjørt seg mot de mange ivrige fremmøtte.

– Du stemplet meg, Josh! ropte Sæther etter en duell.

– Det må du tåle, bror, svarte King med glimt i øyet.

Det er deltakere født fra 2007 til 2010 som har fått mulighet til å melde seg på. I utgangspunktet var det tenkt at 500 håpefulle skulle få være med, men på grunn av koronarestriksjonene måtte antallet reduseres.

King har en lang fartstid på det norske landslaget og i Premier League. Tidligere i år avsluttet han kontrakten med toppklubben Everton. Det er foreløpig usikkert hva neste karrieresteg er for profilen.

Kommentarer til denne saken