Like før klokken 11 lørdag meldte politiet på Twitter at det er brann langs skinnegang i området Rosenholm på Holmlia, på Søndre Nordstrand.

Brannen har spredd seg fra gressbrann ved Vestby og Kolbotn. Brannvesenet er i gang med slukking, og branntoget blir satt inn.

– Det er meldt om flere branner på Follobanen, og det har spredt seg. I Oslo er vi i ferd med å slukke på Rosenholm, og har det under kontroll. Det har oppstått en ny brann på Ljan, som vi jobber med å få slukket, sier Brede Brattli, vaktleder 110-sentralen, til Avisa Oslo, klokken 11.40.

Brattli forteller at branntoget, som er stasjonert i Oslo sentrum, er sendt ut for å slukke.

– Branntoget fungerer sånn at det slukker mens det kjører, og er definitivt beste måten å slukke branner langs skinneganger på. Det står alltid i beredskap i Oslo, og er en kjemperessurs, sier Brattli.

Klokken 11.47 skriver Brann og redning på Twitter at de har fått telefoner fra beboere langs jernbanelinja som selv har startet slokking med hageslange.

Brattli sier til Avisa Oslo at hendelsene har funnet sted i Oslo langs jernbanelinja fra Ljan og sørover.

– Noen av disse har også beveget seg inn på sporet. Vi minner om at folk aldri må bevege seg inn på sporet eller benytte vann i nærheten av jernbanelinje eller T-banelinje, sier Brattli.

Klokken 12.04 sier Brattli til AO at brannene i Oslo anses som slukket.


Like etter klokka 10 meldte 110-sentralen Øst at det brenner i vegetasjon og gress langs jernbanen ved Asko-bygget ved E6 i Vestby.

Denne, og flere andre gressbranner langs toglinjen i Follo, har ført til stans i trafikk på Østfoldbanen - som betyr at togene mellom Moss og Oslo S står.

Politiet ved operasjonsleder Per-Ivar Iversen sier til Avisa Oslo at de ikke er på stedet, og at det er brannvesen og jernbanevesenet som håndterer brannen.

Vy melder like før klokken 14 at togtrafikken er åpnet, men at det fortsatt kan oppstå forsinkelser og innstillinger.