Gå til sidens hovedinnhold

– Barneidretten avlyses, men fyllefestene fortsetter

Det er fullstendig ubegripelig og ulogisk, og bidrar til mistillit til lokale og sentrale koronatiltak.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen hundre barn og ungdom som skulle samles under strenge regler og med ekstra vakter på en stor slette før de sykler ut i skogen, utgjør en så stor smitterisiko at arrangementet må avlyses.

3000 personer som samles til en gigantisk fyllefest skaper ifølge myndighetene «god stemning».

Det er fullstendig ubegripelig og ulogisk, og bidrar til mistillit til lokale og sentrale koronatiltak.

Onsdag 9. juni skulle IF Frøy arrangert Kalas Cup i rundbane fra Skullerud idrettsarena.

Dette er et lavterskelritt med deltakere fra 6 til 60, men med hovedvekt på barn og ungdom. Cupen har vært arrangert i 30 år.

Da Oslo kommune i forrige uke la fram nye koronaretningslinjer, ble det klart at rittet måtte avlyses. Nå blir det bare et treningsritt for klubbens barn og ungdom. Oslo idrettskrets frarådet sterkt at rittet ble gjennomført som planlagt.

IF Frøy har lojalt fulgt alle regler og råd gjennom hele pandemien. Vi avlyste derfor, selv om jeg som rittleder vet at vi kunne gjennomført arrangementet helt forsvarlig.

Vi vet, ikke tror, fordi vi arrangerte mye mer kompliserte ritt i fjor høst, uten ett eneste smittetilfelle.

Jeg blir imidlertid opprørt nå jeg ser at ingen i kommunen reagerer eller griper inn når det arrangeres fyllekalas i byens parker med tusenvis av deltakere. Verst var det visstnok på St. Hanshaugen, der 3000 deltakere etterlot et søppelberg.

Politiet var til stede, og rapporterte om «god stemning, men litt høy musikk». Ingen i kommunen eller politi later til å være bekymret over smittefaren.

Jeg er ingen smittevernekspert, så jeg avviser ikke at faren for koronautbrudd etter festene kan være liten. Men jeg vet at den er mye, mye mindre på arrangementer som Kalas Cup.

Dette er fullstendig ulogisk. Nå må idrettsungdommen umiddelbart få lov til å trene og konkurrere. Det er åpenbart forsvarlig. Og så får heller parkene stenges i de periodene de brukes til fyllefester.

Kommentarer til denne saken