Gå til sidens hovedinnhold

Badevannet i Oslo holdt seg over 20 grader i juli

I overvåkningsprogrammet for Indre Oslofjord måles det temperatur i overflaten. En av målestasjonene ligger ved Ulvøya og der har badevannstemperaturen ligget stabilt på 22 grader den siste måneden.

Det har vært en varm sommer i Oslo. Det har ført til høye temperaturer på badevannet i Oslofjorden.

Flere oslofolk har benyttet seg av byens badeplasser gjennom hele året, men det var først i mai det ble temperaturer som de som ikke er av de tøffeste kunne tåle.

Temperaturen i overflatelaget ved Ulvøya økte fra cirka åtte grader til cirka 18 grader i løpet av mai. Noen dager var det helt opp mot 19 grader, men kalde netter holdt døgnmiddelverdien nede. I slutten av måneden økte temperaturen raskt.

Det skriver NIVA, Norsk institutt for vannforskning, i en pressemelding.

Rekord i juli

I juni lå temperaturen på badevannet i Oslo mellom 19 og 21 grader. Før 23. juni lå temperaturen stort sett under 20 grader, men det var et hopp på en grad ved dette tidspunktet.

I første del av juli lå badetemperaturen rundt 22 grader. I siste halvdel av juli har temperaturen ligget over 22 grader. På kvelden 15. juli ble det målt temperaturrekord på over 24 ved målestasjonen i Paddehavet ved Ulvøya.

Overvåkningen utføres av (NIVA) på vegne av Fagrådet for Indre Oslofjord.

Les også

Emil dødser i minusgrader: – Alt vi gjør er nok farlig

Les også

Brrrr..... to grader i vannet stoppet ikke denne gjengen fra å bade i Hvervenbukta: – En frisk og herlig start på det nye året

Kommentarer til denne saken