– Det føles veldig bra nå. Særlig i Oslo. Det er helt fantastisk og egentlig helt rådd. Vi har sett det og øynet et håp, men jeg har også forventet å bli skuffa. Jeg blir veldig stolt om dette står seg, sier SV-politikeren.

SV ligger an til å få opp mot 15 prosent i Oslo, og snaut åtte prosent på landsbasis. Fremgang begge steder, men spesielt bra i Oslo. Hun gleder seg over at det mest sannsynlig blir et regjeringsskifte, men ingen kopi av sammensetningen i hovedstaden.

Må avvente resultatet

– Det hadde vært fantastisk og en drømmeregjering å kopiere Oslo. Men vi må finne den beste løsningen med det flertallet som er. Men jeg er utrolig glad for at Norge har stemt for et nytt flertall, sier Thorkildsen.

Hun mener kampen mot økte forskjeller og klima- og miljøsaker som har vært viktig for velgerne i Oslo. Hun trekker også fram byrådets seks år i Oslo, og at det har vist befolkningen at SV kan få til endringer. Om SV kommer med i en nye regjering kan Thorkildsen fort være en kandidat til en ministerpost som hun hadde sist. Like fullt har hun blandede følelser fra den opplevelsen.

– Nå må vi se ha som blir det endelige resultater. Det er flere partier som ligger rundt sperregrensen. Jeg har opplevd krevende tider med SV i kjempeskvis i regjering. Det er både hallelujastemning og krevende tider, sier Thorkildsen.