Gå til sidens hovedinnhold

Ba mannen sitte stille i bilen. Da dundret han inn i fronten på politibilen og stakk av

Da en mann i slutten av tenårene i fjor vår ble forsøkt stanset av politiet, kjørte han i politibilen to ganger og stakk av. Nå må han møte i retten.

Det var 9. april i fjor at en mann i slutten av tenårene ble forsøkt stanset av politiet på Bjørndal i Søndre Nordstrand. Ved første forsøk fortsatte han å kjøre, før de til slutt fikk stanset bilen.

En politibetjent ba ham sitte stille. Det gjorde han ikke.

Politibetjenten som forsøkte å snakke med mannen måtte hoppe til side, i det han satte bilen i fart og dundret rett inn i fronten på en politibil.

Da føreren av politibilen forsøkte å blokkere ham, kjørte han på nytt inn i fronten på politibilen. I kaoset som oppsto skal han ha kjørt inn i to personbiler som sto i nærheten, i det han stakk av fra stedet med bilen.

Politiet utløste en stor aksjon, og etterlyste bilen han kjørte.

En times tid senere ble bilen funnet igjen hensatt i nærområdet, og et sporsøk førte politiet til mannen. Han erkjente ifølge politiet de faktiske forhold da han ble pågrepet.

Det var mer som ikke var på stell under kjøreturen, framkommer det i tiltalen. Mannen skal ha vært påvirket av både alkohol og cannabis da han kjørte, og hadde dessuten ikke førerkort.

Han må også svare for to narkotikaforhold når saken skal opp i Oslo tingrett i juni.

Les også

Kjørte ned fotgjenger på elsparkesykkel – dømt til 18 dagers fengsel

Les også

Arve Tellefsen får gjennomgå etter sykkelfelt-protesten: – Jeg tok feil der

Kommentarer til denne saken