Gå til sidens hovedinnhold

Avviser ikke at han vil ta over: – Vil takke Heidi for samarbeidet

Nestleder i Oslo Høyre Eirik Lae Solberg vil ikke si noe om hvorvidt han er aktuell til å ta over som leder i Oslo Høyre etter Heidi Nordby Lunde.

– Jeg vil takke Heidi for samarbeidet, det store engasjementet og den betydelige innsatsen hun har gjort for Oslo Høyre i fire år, sier nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre.

Avisa Oslo meldte onsdag at Nordby Lunde, som har hatt vervet siden 2018, ikke kommer til å stille til gjenvalg på Oslo Høyres årsmøte. Det holdes i januar.

På spørsmål om Lae Solberg selv er aktuell for vervet som leder, svarer han følgende:

– Jeg mener det er riktigst at diskusjonene om ulike verv i Oslo Høyre i første omgang holdes internt i valgkomiteen. Jeg vil derfor gi mine tilbakemeldinger til dem.

Høyres bystyregruppeleder Anne Haabeth Rygg takker også Heidi Nordby Lunde for innsatsen som leder av Oslo Høyre. Selv vil hun ikke stille som kandidat til å ta over rollen.

– Jeg er takknemlig for alt arbeidet Heidi Nordby Lunde har lagt ned som leder av Oslo Høyre og håper valgkomiteen kan finne en verdig kandidat til å fylle denne viktige rollen fremover, uttaler Rygg overfor Avisa Oslo.

Som gruppeleder er Anne Haabeth Rygg en av partiets mest sentrale og profilerte politikere i Oslo. Hun avviser imidlertid at hun er en kandidat til å ta over vervet etter stortingspolitikeren Heidi Nordby Lunde.

Det samme gjør partiveteranen Michael Tetzschner.

– Jeg har tatt min tørn, sier Tetzschner, som var Oslo Høyres leder fra 2006 til 2012.

– Heidi Nordby Lunde har vært en ivrig og tilstedeværende leder i Oslo Høyre. Hun har fortsatt mye å gi og kan nå samle kreftene på Stortinget, sier Michael Tetzschner til Avisa Oslo.

Den rutinerte Høyre-politikeren mener at partiet har mange gode og dyktige kandidater til å overta som Oslo Høyres leder. Han vil ikke peke på en personlig favoritt da Avisa Oslo snakker med ham.

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang takker Heidi Nordby Lunde for årene hun har påtatt seg oppgaven da Avisa Oslo tar kontakt.

Les også

Heidi Nordby Lunde går av som Oslo Høyres leder

Kommentarer til denne saken