Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser fysisk møte: – Å risikere at hele bystyret er slått ut …

Et flertall i finansutvalget vedtok at denne ukas bystyremøte skal holdes digitalt.

Diskusjonen om onsdagens bystyremøte skal holdes digitalt, ble holdt i finansutvalget mandag. Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg argumenterte for et fysisk møte – i og med at dagens retningslinjer tillater dette.

– Jeg synes det er vanskelig å beslutte dette med utgangspunkt om at det kan komme endrede nasjonale regler. Det vet vi jo ikke. Jeg har hørt byrådet ganske tydelig den siste uken si at vi skal gjøre det som er mulig innenfor retningslinjene som finnes, men er litt redd for signaleffekten av at bystyret ikke samles, så lenge vi er langt under 100, sa Rygg.

– Hvis vi oppfordrer Oslo-folk til å leve etter reglene som nasjonale myndigheter har satt, synes jeg det er veldig rart at vi ikke skal gjøre det, argumenterte Høyre-politikeren.

Rygg foreslo at byrådsavdelingene kunne vurdere hvem de skulle sende for å begrense antallet til stede i bystyresalen, samtidig som andre smitteverntiltak kunne innføres.

– Hvis vi skal forholde oss til reglene som finnes per i dag, noe jeg vil oppfordre til, bør det være mulig å gjennomføre dette arrangementet fysisk, sa Rygg.

Johansen understreket alvor

MDGs gruppeleder Eivind Trædal talte for det motsatte da han grep ordet.

Han viste til en orientering holdt av byrådsleder Raymond Johansen, der Johansen la vekt på situasjonens alvor. Dette i etterkant av at omikron-utbrudd har blitt avdekket i Oslo.

- Det er ingen tvil om at de (FHI og Helsedirektoratet, red. anm.) ikke opplever at de har god nok oversikt og at smitten er veldig høy. Det er masse usikkerhet. Jeg vet ærlig talt ikke hva anbefalingene vil være utover i dag eller i morgen, sa byrådslederen under orienteringen.

Advarte mot konsekvenser

– Vi har hatt veldig store smitteutbrudd i Oslo. Et poeng her er at vi har en stor funksjon å fylle. Å risikere at hele bystyret er slått ut … Vi kan sikkert fått det til å fungere, men i lys av informasjonen fra byrådslederen, tror jeg det minste ondet er å kjøre det digitalt, sa Trædal.

FNBs gruppeleder Bjørn Revil delte dette synspunktet.

– Hvis en i salen har virussmitte, får samtlige karantene, sa Revil, som også la vekt på at det er et bystyremøte neste uke.

De som delte Trædal og Revils synspunkter, endte opp med flertall da det skulle stemmes. De avviste også et ønske fra Høyres Anne Haabeth Rygg om at smittevernoverlegen skulle ta en vurdering av saken.

Dermed blir onsdagens bystyremøte - der politikerne skal diskutere Oslo-budsjettet for neste år - heldigitalt.

Kommentarer til denne saken