Stoltenberg kommer fra rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad, som hun har ledet til en sterk positiv utvikling de siste tre årene. Hun har også med seg over 20 års erfaring som avisleder og journalist fra Aftenposten og Schibsted-konsernet.

Markant posisjon i Oslo

Amedia-eide Avisa Oslo ble etablert som lokalavis for Oslo 30. november i 2020. Med Nordstrands Blad og tilskuddene Akersposten, Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, samt Budstikka (i Asker og Bærum), er Amedia i ferd med å ta en markant posisjon i stor-Oslo med allerede til sammen 40.000 abonnenter fordelt på disse titlene.

– Vår Oslo-satsing er på vei over i neste fase, med ambisjon om å bli hele Oslos foretrukne lokalavis. Derfor er vi glad for at Stoltenberg har sagt ja til å lede avisen fremover. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. Hun har erfaringen og egenskapene som skal til for å lede Avisa Oslo over i neste fase, sier Morten Nilsen som er nylig påtroppet styreleder i Avisa Oslo.

Nilsen har ansvaret for Amedias storbyposisjoner.

– Avisa Oslo har på kort tid blitt en sterk utfordrer som er først med det siste for Oslofolk. Jeg gleder meg til å jobbe tett med den flinke gjengen i Avisa Oslo og bygge videre på det gode arbeidet som er lagt ned. Vi skal fortsette å gi folk i Oslo vesentlig, engasjerende, nær og nyttig journalistikk om byen vår. Ingen skal kjenne Oslo som AO, med et tydelig hjerte for byen og et kritisk blikk på makten, sier Stoltenberg.

– En solid jobb

På knappe to år har Magne Storedal bygget en slagkraftig redaksjon som leverer nyheter til Oslofolk døgnet rundt sju dager i uka. Magne Storedal slutter nå som leder i Avisa Oslo.– Magne Storedal har gjort en solid jobb med å lede avisa gjennom den viktige oppstartsfasen. Det AO har fått til på breaking news, er ledende i Amedia, og avisa har også markert seg med sin videosatsing og med stor suksess i sosiale medier, fremholder Nilsen.

– Vi gikk live med Avisa Oslo på rekordtid, midt i den alvorlige pandemien. Avisa fyller snart to år, og har allerede etablert seg som et skikkelig lokalt nyhetstilbud for Oslofolk. Det er jeg stolt over å ha bidratt til sammen med resten av gjengen i redaksjonen. Etter 41 år med nyhetsjournalistikk gir jeg nå stafettpinnen videre. Jeg ønsker alt det beste for mine fantastisk kolleger i AO, prosjektet og min etterfølger Kristin Stoltenberg, sier Magne Storedal.

Stoltenberg tiltrer i stillingen tirsdag 6. september.