– Vidar ønsker seg ikke vekk i det hele tatt. Han ønsker å bevise overfor fansen og klubben at han er spissen alle vet han er – og være i Vålerenga.

Det sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo i den siste episoden av klubbpodkasten «Enga på Pod». Der svarer VIF-sjefen åpenhjertig på spørsmål fra supporterne.

Et av spørsmålene treneren får, er om Vidar Örn Kjartansson. Spissen har denne sesongen slitt med skader og på privaten. I podkasten refereres det til rykter i sosiale medier som hevder at han ønsker seg bort fra klubben.

– Det er helt feil. Det er mye prat om Vidar og så videre, sier Fagermo kontant.

Lover 30 mål

Fagermo beskriver Kjartansson som «en klassespiss i Skandinavia». I fjor scoret islendingen ni mål på 14 seriekamper, men i år står han med «kun» fem mål på 18 kamper.

Det er ingen tvil om at Kjartansson vil kunne komme tilbake i godt gammelt slag neste sesong, mener Fagermo.

– Hvorfor skal vi lete etter en spiss eller kvitte oss med en av de beste spissene? spør han retorisk.

– Vidar har hatt store utfordringer dette året her både privat og skademessig. Det private er heldigvis på plass. Han er «happy» og lykkelig. Skademessig så er han klar til å trene når vi begynner i januar. Det bruddet var litt tøffere enn vi trodde, men det blir bra.

Det var i juni Kjartansson måtte opereres etter et brudd i foten. Ifølge Fagermo kom 31-åringen med en lovnad før han reiste hjem til Island på juleferie.

– Vidar er veldig motivert. Han sa til meg før han reiste til Island nå: «Jeg skal score 30 mål neste år». Da kan jeg sitte på Bohemen og se kampene (neste sesong). Jeg trenger ikke stå på sidelinjen engang, fleiper VIF-treneren.

Skuffende sesong

Siste serierunde i Eliteserien ble spilt søndag. Vålerenga avsluttet sesongen med å tape 1–2 borte mot Kristiansund.

Dermed endte Oslo-laget på en sjuendeplass. Fagermo er ikke noe tvil om at det har vært en skuffende sesong for klubben som hadde medaljeplass som målsetting.

Vålerenga tapte kun én kamp på hjemmebane denne sesongen, men har slitt med å vippe kamper i sitt favør. Klubben står med hele 12 uavgjortkamper – flest i hele serien.

– Dette har jeg svart på 100 ganger. Vi er ikke sterke nok fremme. Det blir for tamt fremme. Det er ikke nok trøkk i boksen, ikke gode nok avslutningsferdigheter. Vidar (Kjartansson) har i praksis vært lite med og Aron (Dønnum) er borte. Da er vi svakere fremme, rett og slett, sier sa Fagermo til Avisa Oslo etter 1-1-kampen mot Tromsø i midten av november.