Gå til sidens hovedinnhold

Åtte av ti foresatte er tilfreds med Oslobarnehagen under koronapandemien

Tall fra årets Foreldreundersøkelse viser at åtte av ti foresatte er helt enige på spørsmål om de er tilfreds med Oslobarnehagen under pandemien og skiftende smitteverntiltak. 

– I en ekstremt krevende tid har de ansatte i barnehagen klart å trygge barna på en imponerende måte. At tilfredsheten øker til tross for karanteneperioder og for noen økt bruk av vikarer er rett og slett fantastisk, sier Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap, i pressemeldingen.

Les også

Barnevernsansatte ble sendt på hjemmekontor uten bærbar PC

Relasjon mellom barn og ansatte

I tillegg er over åtte av ti foresatte helt enig i påstanden om at de har inntrykk av at barnet deres trives i barnehagen. 97 prosent av foreldre er helt eller delvis enige i at deres barn føler seg trygg på ansatte i barnehagen.

Også 95 prosent er svært fornøyde med hvordan barnas behov blir tatt hensyn til av personalet og svarer at de er helt eller delvis enig.

Les også

Reagerer på barnehagenedleggelse: – Vi forstår veldig godt at foreldre er frustrerte

Mattilbud

Etter at barnehagene ble gjenåpnet i april i fjor, har ikke de kommunale barnehagene har hatt felles mattilbud. Barna har derfor hatt med medbrakt mat og drikke hjemmefra. Her har skåren gått ned fra undersøkelsen fra 2019. De private barnehagene har tilbudt et felles mattilbud.

– Barnehagene viser igjen at de er en fast og trygg del av barnets hverdag og der de får oppfylt sine behov. Mange foreldre har opplevd å være permittert i perioder fra mars i fjor, – da betyr et kjent tilbud som barnehagen mye i en ellers uforutsigbar tid, sier byråden.

Det er utdanningsdirektoratet som gjennomfører Foreldreundersøkelsen for barnehager.

Les også

Krever tiltakspakke for Oslo: – Hvis ikke regjeringen gjør noe nå, vil det være et stort svik

Kommentarer til denne saken