Gå til sidens hovedinnhold

Artig i Gyldenløves gate

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Artig å gå tur med hunden Inka i dag morges. Speilglatte fortau. En og annen racersyklist med piggdekk kjørte om kapp med noen racerbiler nedover den ellers stille og fredelige Gyldenløves gate.

Men ellers er det stille? Hvorfor? Jo, arbeiderne som ellers starter kl 07 med pressborer og traktorer og ellers alt som er tilgjengelig av svære og sikkert miljøvennlige motorkjøretøy, de er borte. De har dratt hjem. Alle sammen. De jobber aldri på fredager, bare mandag-tirsdag-onsdag-torsdag. Så er de borte vekk fredag- lørdag-søndag.

Men som sagt, stille og fredelig fredag morgen med speilglatte fortau. I løpet av den halvtimen det tok å lufte Inka, var vi tre personer som ramla på fortauet, som for anledningen var skøytebane god nok til at man kunne ha spart noen hundre millioner ved å sløyfe den nye Frogner stadion.

Men vi som var så dristige at vi gikk på fortauet, vi var alle tre av eldre årgang, og vi venter ikke at MDG skal ta noe ansvar for å strø isete fortau. Det ville sprenge hele veibudsjettet. MDG har mer enn nok med å betale mange millioner for å grave opp gata og lage sykkelsti og bilbane slik at racersyklister og racerbilister kan kjøre om kapp nedover gata.

Det koster skjorta, men det er det verd. Og så har de planlagt å strø i sykkelstiene, for tenk om en syklist skulle velte i rundkjøringen Arno Bergs plass når han kommer i farta ned bakken?

Kommentarer til denne saken