Gå til sidens hovedinnhold

Arrangøren med gladmelding til Oslo Maraton-deltakere

Fryktet du for plassen din under årets Oslo Maraton? Nå kan du puste lettet ut.

Forrige uke skrev Avisa Oslo at påmeldte deltakere på halvmaraton-distansen under årets Oslo Maraton risikerte å miste plassen sin.

Nå kommer derimot arrangøren med en gladmelding. Samtlige påmeldte på distansen vil kunne løpe halvmaraton under årets arrangement.

– Det var nok deltakere som valgte å utsette deltakelsen til 2022 – som vil si at vi ikke trengte å luke ut noen som helst, sier Stine Næss-Hartmann, kommunikasjonsansvarlig for Oslo Maraton, til Avisa Oslo.

Alle som er påmeldte på halvmaraton vil snart få en e-post om at deres plass er garantert i årets løp. Det er veldig gledelig.

Les også

Avisa Oslo sendte direkte fra Kollentrappa – se hele sendingen her

Måtte kutte antall deltakere

Oslo Maraton hadde lenge et håp om at regjeringen skulle gå videre til trinn 4 i gjenåpningsplanen innen 18. september, men da myndighetene fortsatt ikke har kommet med konkrete datoer for når en videre gjenåpning skal skje, måtte man ta grep.

Derfor ble man tvunget til å kutte fra 5000 til 3000 deltakere på halvmaraton-distansen kun 20 dager før løpet.

I utgangspunktet ville arrangørene kansellere påmeldingene til deltakerne som melde seg på sist. De påmeldte fikk samtidig muligheten til å si ifra seg sin plass – og heller enten refundere påmeldingen eller utsette deltakelsen til neste år.

Da det var nok deltakere som besluttet å utsette deltakelsen, ble det klart at de resterende som var påmeldt halvmaraton-distansen kunne delta i år.

– Nå jobber vi for å få et så bra arrangement som mulig. Vi gleder oss like mye som andre år. Vi har bestilt finvær, for som vi har sett de siste fem-seks årene, så blir det alltid godvær under Oslo Maraton, sier Næss-Hartmann.

Les også

Nå risikerer du å miste plassen din i Oslo Maraton

Stor suksess med virtuelle løp

Tidligere i sommer ble det kjent at maratondistansen kuttes fra årets løpsprogram. I tillegg til halvmaraton kan man løpe ti kilometer. Det er også tilrettelagt for et eget arrangement for barn.

Det vil altså være 6000 deltakere under årets løpefest som har sin 40-årsdag i år.

– Oslo Maraton ligger vanligvis på 20000 deltakere. Vi kaller det en folkefest på lik linje som 17. mai. Det blir litt færre deltakere i år, men det vil bli en løpefest for de som er til stede, forteller Næss-Hartmann.

Dersom man ikke får løpt på selve arrangementet, kan man likevel delta virtuelt. Virtuelle løp eksploderte i popularitet i fjor da koronakrisen satte en stopper for en rekke mosjonsløp. Oslo Maraton alene hadde 19000 deltakere på sine virtuelle løp under fjoråret.

– Det er vi kjempestolt over. Fra 13.–19. september kan man løpe Oslo Maraton virtuelt – hvor enn man er. I fjor hadde vi deltakere virtuelt fra Danmark, Mexico og England, poengterer Næss-Hartmann.

Kommentarer til denne saken