Det er en svært preget tysk mann som rydder arrangementsområdet etter den alvorlige ulykken ved siden av Bjerke travbane.

I 47 år har familien Aranis Klaas drevet det omreisende Monster truck- og bilshowet. I mange år har Daniel og sønnen styrt showet, og det er alltid de to som kjører bilene, monster truckene og motorsyklene.

– Jeg håper ikke at folk er blitt for skadet, formidler Daniel på svært brokete engelsk mens han sitter på en del av tribunen som fortsatt er intakt.

– Det er noe dritt! sier han mens han ser oppgitt ned, og slår hendene på låret.

BAKGRUNN: Bil krasjet i tribune på et motorshow – skal være minst seks skadde

Oslo Universitetssykehus opplyser søndag kveld at fire eller fem personer er kjørt til OUS, og at fire personer er kjørt til legevakt. Ingen av dem skal være alvorlig skadd.

SE VIDEOEN:

– Aldri skjedd før

Flere tilskuere har vært kritiske til sikkerheten under arrangementet.

– Det var overfylt, og folk sto rundt gjerdene. Det var heller ingen oppfordring om å for eksempel bruke briller. Hver gang bilene kjørte forbi måtte jeg holde for øynene til sønnen min på fire år på grunn av alt støvet, har Kawa Ihsan sagt til Avisa Oslo.

Daniel Aranis Klaas kan ikke svare på hvor mange som var tilskuere søndag kveld, men bedyrer at han aldri slipper inn for mange.

Han utdyper at det skal ha vært lange køer utenfor Bjerkebanen på søndag, men at mange ikke ble sluppet inn av hensyn til sikkerhet.

– Vi har gjort dette i lang tid og aldri hatt slike ulykker før. Vi har falt litt med motorsykkel selv, men aldri har andre folk blitt involvert, sier arrangøren.

Gjør de samme stuntene

Han legger til at showet har hatt de samme stuntene i mange år, og at de har de hatt samme rutine for hvordan de gjennomføres hver gang. Faren opplever at de alltid har hatt god kontroll.

Han sammenligner ulykken med at man kan være uheldig i trafikken, selv om man har hatt kontroll i 100 av 101 tilfeller.

Når Avisa Oslo spør om manglende bruk av gjerder, gjentar han argumentet med at de aldri skal ha opplevd en slik ulykke før, og at dette var den første gangen.

Bildeserie

Se ulykken i bilder

Søndag kveld var det for tidlig for politiet å svare på hvordan de vurderer sikkerheten under arrangementet.

– Det vil jeg ikke si noe om per nå, men vi kommer til å etterforske saken, sa innsatsleder Thomas Broberg.

Daniel Aranis Klaas blir gråtkvalt når han tenker på sønnen som satt i ulykkesbilen. De fikk ikke snakket sammen før politiet fraktet ham bort.

LES OGSÅ: