Gå til sidens hovedinnhold

Aron Dønnum klar for belgiske Standard Liège

Aron Dønnum får endelig teste profflivet. Vingen bytter ut Vålerenga med toppklubben Standard Liège i belgisk fotball.

Overgangen bekreftes av Standard Liège i en video på klubbens Twitter-konto. Der kommer det fram at Dønnum skal spille i drakt nummer 11 for klubben som endte på 8.-plassen i den belgiske toppdivisjonen sist sesong.

VIF har også publisert en artikkel der overgangen bekreftes. Eidsvoll-gutten Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men selges for et tosifret millionbeløp.

– Aron er en av de beste spillerne jeg har trent, og med den sesongen han hadde i fjor, og ikke minst i år, så er han for god for Eliteserien, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og legger til:

– Da blir han solgt, og det er fantastisk av Aron å legge igjen så mye penger i Vålerenga. Han viser kjærlighet til klubben.

Imponerte

Den dribleglade kantspilleren har gjort sine saker godt i Vålerenga den siste tiden. På ni kamper denne sesongen gjorde 23-åringen fem mål og tre målgivende pasninger.

– Vi mister et av de sterkeste kortene rent sportslig, men slik er fotballen. Det vi også mister, er en veldig fin gutt og en bra mann i garderoben, og det er synd. Heldigvis er det mulig å besøke ham i Belgia, og vi kommer til å følge karrieren hans tett videre, sier Fagermo med et smil.

Dønnum slo gjennom i Eliteserien etter å ha gått gradene i Oslo-klubben som juniorspiller. Denne sesongen fikk han også landslagsdebuten for Norge.

Ole Martin Årst og Bjørn Helge Riise er tidligere norske innslag i Standard Liège. Førstnevnte scoret 41 mål på 72 seriekamper for klubben.

Gent – VIF (4–0)

Kommentarer til denne saken