Gå til sidens hovedinnhold

Arnt spilte gitar da han søkte ly for regnet – så kom vekteren

– Det var vel for fælt, sier Arnt Johansen til Avisa Oslo om gitarspilingen i ly av regnet. Oppdragsgiver Sporveien svarer ved å vise til vekternes ansvarsområder.

– Jeg synes det er temmelig … Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt latterlig egentlig, sier Arnt Johansen til Avisa Oslo.

Avisas reportere passerte forbi da Johansen satt og spilte rolig på ei Pink Floyd-låt utenfor Jernbanetorget T-banestasjon. Gitar uten bag og regn er en dårlig kombinasjon, og Johansen hadde derfor trukket inn under taket til nedgangen fra Europarådets plass.

Etter å ha sittet og spilt i det Johansen selv anslår til rundt ti minutter, kom en vekter bort. Beskjeden var klar: Han kunne ikke sitte der og spille gitar.

Da Johansen påpekte at det regnet, fikk han fortsatt svaret «nei, beklager» fra vekteren.

– Hva gjør du nå da?

– Nei, jeg må jo vente til regnet gir seg, siden jeg ikke har noen gitarbag da, sa Johansen, som forklarer at han bare forsøkte å tjene noen kroner.

– Det var vel for fælt, legger han til oppgitt.

Sporveien bekrefter at vekteren det gjelder jobbet på oppdrag fra Sporveien. I en e-post skriver fungerende kommunikasjonssjef Ina Helen Østby følgende til Avisa Oslo.

«Sporveien ønsker å tilby alle som reiser kollektivt en trygg og trivelig reiseopplevelse, enten de reiser med trikk, buss eller bane. For å bistå oss med dette, sørger vektere for ro og orden på stasjonsområdene. Noen ganger yter vekterne bistand til kunder, førere eller andre ved behov.»

Hun legger til:

«Til jobben ligger det også å bortvise personer som oppholder seg på stasjonsområdene unødvendig, da T-banen ikke er et oppholdssted. Vekterne gjør fortløpende vurderinger gjennom arbeidsdagen og har anledning til å vise skjønn i sine vurderinger.»

Les også

Oslopolitiker om NRKs avpublisering: – Jeg blir krenket av dem som blir krenket

Les også

Omkranset av alt annet enn hva Fretex vil ha: – Har ikke noe i en tøyboks å gjøre

Les også

Her kommer reven helt bort til ekteparet: – Utrolig!

Kommentarer til denne saken