Gå til sidens hovedinnhold

– Årets første brunveiser. Takk til bikkjeeierne i området for det årvisse vårtegnet

Når snøen smelter blir det avslørt hvordan enkelte lar være å plukke opp etter hundene sine gjennom vinteren. Det engasjerer.

Georg Bentze beskrev fenomenet billedlig da han delte et innlegg om hundebæsj i smeltet snø på Årvoll.

– Årets første brunveiser. Takk til bikkjeeierne i området for det årvisse vårtegnet, skriver han i Facebook-gruppen «Nabolagsforeningen på Årvoll».

«Brunveiser» brukes som et språklig bilde som en slags vårblomst. Neppe den fineste blomsten i byen.

Bentze har gitt Avisa Oslo tillatelse til å bruke bildet, men velger å ikke si noe mer om saken enn han gjorde i Facebook-innlegget.

Engasjerer

Det er tydelig at fenomenet engasjerer i kommentarfeltet på innlegget.

Slik reagerer noen:

  • «Jeg ser ingen grunn til å gå i forsvar, for jeg plukker alltid opp. Men jeg vil oppfordre alle som går med hund til å alltid plukke opp (også de som har små hunder) Det er særlig ugreit for små barn når utemiljøet bokstavelig talt er helt bedritent. (til og med bikkja synes det er ekkelt)»
  • «Noen som ødelegger for oss som tar opp etter oss ?»
  • «Skjønner ikke hundeeiere......plukk opp!!!!!!»
  • «Greit å ikke ta alle hundeeiere under en kam eller? Noen av oss er flinke til å ta opp! Just saying!!»
  • «Lurer litt på om det er hundeeierne som kaster fra seg munnbind, plastflasker, kaster ut mat til rottene, ikke rydder etter seg i skogen osv. også? Mvh hundeeier ?»

– Må skjerpe oss!

Også på Facebook-gruppen «Hund i Oslo» har vårtegnet skapt engasjement.

«Nå må vi hundeeiere i Oslo skjerpe oss!!!! Snøen har smelta og løkka ser ikke ut! Alle parkene våre er full av hundebæsj og det er fullstendig umulig å ta seg en tur uten å måtte vaske både sko og bikkja etter turen! Jeg er i sjokk over hvor mange der ute ikke plukker etter hunden sin, selv når jeg eller andre står og ser på. Slett ikke rart at folk uten hunder syns ikke noe særlig om oss hundeeiere! Jeg håper at dere som har bidratt til at vi nå drukner i dritt leser dette og tar dere sammen fremover!» heter det i et innlegg fra en av gruppens medlemmer.

Dette innlegget har fått over 230 likes og 44 kommentarer. I stor grad støtter folk utspillet og ønsker at flere skal skjerpe seg.

Avisa Oslo har ikke lyktes med å komme i kontakt med denne hundeeieren.

Kommentarer til denne saken