Det sier pressesjef i Apotek 1, Silje Ensrud, til Avisa Oslo.

Enkelte apotek i hovedstaden opplever fredag morgen å være tomme for koronatester. Da Avisa Oslo sjekket fredag formiddag var blant annet enkelte Normal, Apotek 1, Boots og Vitusapotek i sentrumsområde utsolgte.

– Det blir feil å si at det er tomt i hele Oslo, men enkelte apotek kan oppleve tomme hyller, men det fylles på i løpet av nærmeste tiden.

– Desidert den mest populære varen

Ensrud forteller at korona-hurtigtestene desidert en den mest populære varen nå.

– Vi følger med og får rapporter flere ganger om dagen på hvordan dette ligger an. Vi har satt inn ekstra ressurser for å overvåke situasjonen og møte pågangen.

– Klarer dere å møte etterspørselen?

– Over tid klarer vi det. Men det er helt ekstrem pågang, så man kan oppleve at sitt nærapotek er tomme. Men ikke over tid, fordi vi fyller i løpet av dagen, og venter stor store leveringer neste uke.

Ensrud anbefaler folk å sjekke varebeholdningen på nettet før du drar til apoteket.

I ferd med å tømme sentrallageret

Også Boost-apotekene opplever enormt stor pågang i hovedstaden, forteller kommunikasjonssjef Anne Margrethe Aldin Thune.

– I dette øyeblikk er vi i ferd med å tømme sentrallageret, men det kommer flere inn i dag dagene fremover. Noen apotek i Oslo kan derfor oppleve å være tomme i dag og i helgen.

Maks to pakker per kunde

Hun forteller at flere kunder kommer og kjøper enormt store mengder:

– Vi har hatt noen kunder som har ønsket å kjøpe flere hundre tester. Og da blir lageret fort tomt. Så derfor har vi satt et tak på ti stykker per person for ikke å tømme lageret for fort.

Aldin Thune ber folk om å være solidariske, og ikke kjøpe for å hamstre.

– Vi tenker at det viktigste er at privatpersoner kan teste seg og sine familier. Og for de som trenger større kvanta, så må de skaffe det på en annen måte enn å dra til det lokale apoteket.

Hun legger til:

– Vi får inn tester på lager rett over helgen også.

Les også

Eirik har overtatt «bestepappa» Ingstads historiske hus: – Erling Kagge spiste opp en hel bløtkake her for å fete seg opp til ekspedisjon