– Bakgrunnen for at åpningen utsettes, er at overtagelsen fra entreprenøren til Kultur- og idrettsbygg ble forsinket. Overtagelsen ble gjennomført 18. desember. Videre prosess er at bygningen skal overtas av Munch-museet, som er leietager av bygget. Det regner vi med at vil kunne skje i løpet av februar. Den prosessen har også tatt noe lengre tid. Blant annet er grunnen til det koronasituasjonen, som bidrar til forsinkelser i befaringen, som er en viktig del av overtagelsen, sa byråd Omar Samy Gamal (SV) i et møte i kultur- og utdanningsutvalget onsdag.

Han beklaget at beskjeden kom rett før utvalgsmøtet, i form av et notat til politikerne. Han pekte imidlertid på at forsinkelsen ble kjent rett før møtet.

Det var Vårt Oslo som først omtalte saken.

Skuffet direktør

– Det er byggeprosjektet som er utsatt, så vi har ikke overtatt bygget ennå. Når vi overtar bygget, som kan være nært forestående – vi tenker oss slutten av februar – så trenger vi fem til seks måneder før vi er klare til å åpne for publikum. Da skal vi ha en flott og stor åpning, sier Munchmuseets direktør Stein Olav Henrichsen til AO.

Han medgir at han er skuffet over at åpningen blir forsinket.

– Ja, vi gleder oss jo veldig til å kunne åpne for publikum. Det er stor interesse for dette, og stort engasjement. Også nå under koronatiden har vi fått nye medlemmer og samarbeidspartnere, og mye internasjonal oppmerksomhet. Så det er store forventninger.

I mellomtiden har museet brukt tiden på blant annet digitale kunstopplevelser.

– Vi har faktisk hatt nesten en million barn på digitale kunstopplevelser i fjor, og nådde 100 millioner mennesker over hele verden med våre digitale kunstprosjekter. Så vi bruker tiden til å nå vårt publikum, og fortsette å bygge opp interesse og forventning til det nye museet.

Vi oppdaterer saken.