Gamle Museet har så å si stått tomt i over to år, men det har på ingen måte stått stille, skriver utelivsaktøren byOslo i en pressemelding.

Med støtte fra Innovasjon Norge, har de gjort en storsatsing med oppgradering av lokalene.

– De pusses opp og tilføres spennende installasjoner, samtidig som det er gjort investeringer i flere digitale verktøy som gir nye muligheter for både fysiske, digitale og hybride eventer.

Ble brått stopp

Da pandemien skylte over landet i 2020 ble det brått stopp for Gamle Museet, og resten av eventbransjen. Men da ting så som mørkest ut, avlet det også frem lyse ideer, heter det i pressemeldingen.

– Dette ga resultater i form av innvilget støtte fra Innovasjon Norge, som førte til et omfattende fysisk og teknisk omstillingsprosjekt og et nytt konsept under nytt navn; Oslo Event Hub. Selve oppussingen av lokalet gjøres i samarbeid med gårdeier Storebrand, og snart står lokalet klart til å ta imot gamle og nye kunder og gjester.

– Lokalene blir rustet opp til å kunne ta absolutt alt av eventer – messer, premierefester, produktlanseringer, konserter, konferanser eller selskaper. I tillegg har vi investert tungt i nye digitale løsninger som forenkler planleggingen og gjennomføring av arrangementene, uansett om de er fysiske, hybride eller digitale, sier en entusiastisk administrerende direktør Ingrid Wik Pettersen i Oslo Event Hub.

– Nå får vi utrolig fine rammer for kreativitet og proff gjennomføring. Vi ser bare muligheter og gleder oss til å skape akkurat de arrangementene kundene våre ønsker seg, sammen med dem.

Løft for bydelen

Gårdeier Storebrand Eiendom holder også på med å totalrenovere bygget ved Grev Wedels plass 9 som huser Oslo Event Hub. Bygget ble oppført i 1992, og eventlokalene fungerte fram til 2012 som det moderne kunstmuseet Astrup Fearnley.

Hensikten med rehabiliteringen er å styrke byggets egenart og ruste det for å møte framtidens leietakere med høye krav til miljø og økt fleksibilitet.

– Vi har vurdert flere typer utnyttelse, men det viktigste for oss er at de gamle museumslokalene skal være åpne for folket og kan bidra til å skape liv i bydelen. Derfor er vi veldig glade for å ha med oss Oslo Event Hub videre. Der vil det alltid være masse som skjer, som gjør bygget mer levende. Det er også en stor fordel for andre leietakere som vil være under samme tak som et av Norges mest unike eventlokaler, forteller John Ouren, eiendomssjef i Storebrand.

– Nå som Skippergata blir miljøgate og når Grev Wedels plass 9 står ferdig, vil dette området få et skikkelig løft. Vi gjør også grep for å gjøre det mer attraktivt på kveldstid, blant annet ved å lyssette fasaden slik at det blir mer synlig. I tillegg åpner vi parkeringen slik at alle kan bruke de 160 plassene, fortsetter Ouren.