Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for comeback som Høyres Raymond-utfordrer: – Alltid uklokt å være kategorisk

Etter det bitre valgnederlaget i 2019 trakk Høyres daværende byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg seg som heltidspolitiker i Rådhuset og satset alt på å bli stortingsrepresentant – men nå har pipa fått en annen lyd: Overfor AO åpner Solberg for å gjøre stort comeback som Høyres byrådslederkandidat også i 2023.

Eirik Lae Solberg sier at han for tiden ikke ser for seg at han stiller som byrådslederkandidat for andre gang.

Men – han vil ikke være kategorisk, og utelukker det heller ikke.

– Jeg ser ikke det for meg nå. Så er det alltid uklokt å være kategorisk om noe, men jeg ser ikke for meg det.

Utfordret Raymond Johansen i 2019

Eirik Lae Solberg uttalte seg til Avisa Oslo i forrige uke.

Avisa Oslo kjenner til at Solberg også overfor andre har gitt uttrykk for at han, dersom omstendighetene blir sånn, kan være åpen for å bli Raymond Johansens utfordrer om to år. Uttalelsen om byrådslederkandidatur kom på et tidspunkt der flere kilder innad i Oslo Høyre var usikre på hvem som skulle bli partiets byrådslederkandidat og om Lae Solberg selv var interessert.

Den tidligere finansbyråden og statssekretæren Eirik Lae Solberg var Høyres byrådslederkandidat i Oslo foran kommunevalget i 2019. Han var også gruppeleder mellom 2015 og 2019. Solberg er fortsatt medlem av Høyres bystyregruppe, men statsviteren ble ansatt i konsulentselskapet Deloitte etter 2019-valget.

– Jeg vil fortsatt representere Høyre i bystyret, men nå på fritiden, ble Solberg den gang sitert på av sin nye arbeidsgiver.

Les også

Avviser ikke at han vil ta over: – Vil takke Heidi for samarbeidet

Kom ikke inn på Stortinget

Eirik Lae Solberg var en av fire Oslo Høyre-politikere som foreslo mistillit mot daværende gruppeleder Øystein Sundelin i januar. Sundelin gikk av på et tidspunkt der det lå an til flertall for mistillitsforslaget. Det ble en opprivende konflikt.

Under høstens valg var Lae Solberg svært aktiv. Han gikk i duell med Raymond Johansen om formuesskatt, lanserte nye planer for Grønland og advarte mot Sp-planer. Oslo Høyre fikk imidlertid kun inn fem på Stortinget – én færre en forrige periode. I tillegg førte et nytt flertall på Stortinget til at Høyre måtte ut av regjering.

Dermed kom ikke sjuendekandidaten inn.

Les også

Heidi Nordby Lunde går av som Oslo Høyres leder

Åpner også for lederskap

Lae Solberg er i dag nestleder i Oslo Høyre, under leder Heidi Nordby Lunde, som også er stortingsrepresentant.

Avisa Oslo kunne onsdag formiddag bringe nyheten om at Lunde har varslet valgkomiteen at hun trekker seg som leder.

Eirik Lae Solberg åpner imidlertid overfor AO for at han kan bli leder i Oslo Høyre. Skjer dette, kan Eirik Lae Solberg bli Oslo Høyres sterke mann – både som byrådslederkandidat og leder i Oslo Høyre.

– Jeg mener det er riktigst at diskusjonene om ulike verv i Oslo Høyre i første omgang holdes internt i valgkomiteen. Jeg vil derfor gi mine tilbakemeldinger til dem, skriver Solberg i en SMS til Avisa Oslo.

Anne Haabeth Rygg, en annen av mistillitsforslagsstillerne, har sagt at hun ikke ønsker å etterfølge Nordby Lunde som Oslo Høyres leder. Den profilerte partiveteranen Michael Tetzschner ønsker heller ikke vervet.

– Ingen kommentar, svarer valgkomiteleder Jens Jørgen Lie på spørsmål om noen andre enn den nå avtroppende lederen Heidi Nordby Lunde har stilt seg til disposisjon som Oslo Høyres neste leder.

Les også

Sundelin trekker seg som gruppeleder med umiddelbar virkning

Kommentarer til denne saken