Nylig stilte FrP et mistillitsforslag mot byråd Lan Marie Berg. Årsaken er at den nye vannforsyningen i Oslo vil koste 5,2 milliarder mer enn først antatt. Flere politikere har reagert på at Berg kjente til kostnadssprekken lenge før hun gikk ut med tallene.

Foreløpig er det kun Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) som støtter mistillitsforslaget, men selv om alle de borgerlige partiene stemmer for mistillit, trenger de fortsatt støtte fra venstresiden for å felle byråden. Rødt kan derfor få en sentral rolle i å bestemme om Lan Marie Berg får fortsette eller ei.

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen mener partier fra venstresiden bør støtte Lan Marie Berg, og dermed stemme mot mistillitsforslaget.

– Skulle et parti fra venstresiden stemme for et mistillitsforslag fra FrP og dermed få flertall mot byrådet, ja da har en skutt seg selv i foten med hagle, skriver Berntsen på Facebook.

LES OGSÅ: Reagerer kraftig på MDG-anklager: – Hvem er vi til å være kvinnefiendtlige?

– Gir fødselshjelp

Han understreker overfor Avisa Oslo at et mistillit mot Berg er det samme som mistillit mot hele byrådet. Hvis hun går, går trolig alle.

– Da skyter du ikke bare deg selv i én fot, men i begge to, sier Berntsen.

Han skjønner ikke hvorfor Rødt vurderer å støtte mistillitsforslaget.

– Da gir de fødselshjelp til de borgerlige partiene. Det er litt av et politisk vennestykke fra en representant fra Rødt, sier han.

LES OGSÅ: Vi jakter på sannheten, ikke byråd Lan Marie Berg

LES OGSÅ: Utfordrer Johansen: – Svakt at han ikke viser lederskap i denne alvorlige situasjonen

Støtter byråden

Selv viser han sin støtte til Lan Marie Berg.

– Hun har vært en meget dyktig politiker for Oslo. Det fortjener hun stor respekt for og ikke en masse skit som serveres. Men noe annet kan man jo ikke vente fra nettrollespill, skriver han på Facebook.

Han forsvarer Berg ved å påpeke at prisstigningen i sektorer som skog- og trenæringen er kolossale.

– Det å forutse prisstigningen på forhånd er nesten håpløst, sier han til AO og legger til at det virker som det likevel er forventet.

– Alternativet er å lage budsjetter hvor en tar i så hardt i at det ikke risiko for sprekk, men det blir galt det og. Man må bygge budsjettene på fakta og tall man har for øyeblikket, mener han.

LES OGSÅ: Lan tar selvkritikk: – En lærdom jeg vil ta med meg

LES OGSÅ: FrP fremmer mistillit mot Lan Marie Berg