Gå til sidens hovedinnhold

Antall innleggelser synker kraftig, men sykehuset har en advarsel: – Lett å tenke at vi er gjennom

På én måned er antall koronainnleggelser på Oslo universitetssykehus mer enn halvert.

– Vi ser at bølge tre er i ferd med å roe seg, sier pressevakt Anders Bayer på Oslo universitetssykehus (OUS) til Avisa Oslo.

Tirsdag viser statistikken 28 innleggelser. Tolv ligger på intensiven, ni får behandling med respirator. På vårtoppen i starten av april var 63 pasienter innlagt.

Det samme mønsteret ser man i Helse Sør-Øst som helhet. Tirsdag morgen var kun 112 pasienter innlagt på sykehusene i regionen, som omfatter hele Sør- og Østlandet. Toppen var i april, med over 260 innlagte koronapasienter.

I forrige uke gikk OUS' beredskap fra gult til grønt nivå.

– Vi skalerer gravis ned, men beholder beredskapen og muligheten for å øke kapasiteten om vi får en fjerde bølge, kommenterer Bayer.

Det betyr at færre innleggelser og operasjoner blir avlyst.

– Dette er et steg tilbake mot normal drift?

– Definitivt, sier en tydelig pressevakt.

Han har likevel en advarsel å komme med. Folk må fortsette å holde på de gode smittevernrutinene. Mandag testet 166 personer positivt for korona i Oslo. Det er en økning. I flere bydeler er det en økende smittetrend, selv om nivået er langt lavere enn tidligere i vinter.

Bayer har ferske tall å vise til når Avisa Oslo ringer.

Mandag analyserte mikrobiologisk avdeling 3000 prøver. 114 var positive. Det gir en rate på 3,7 prosent. I FHIs ferskeste ukesrapport, for uke 16, var den nasjonale andelen positive tester på 2,7 prosent.

– Nå er det lett å tenke at vi er gjennom. Blir det 15 grader og grønne blader fremover, er det veldig viktig å opprettholde oppmerksomheten rundt godt smittevern ut i de glade maidager, sier Bayer.

Les også

Når hvert sekund teller

Kommentarer til denne saken