– Vi ser nå konsekvensene av de nasjonale smitteverntiltakene som ble innført 15. desember. Sammenlignet med tirsdag forrige uke, før tiltakene startet, ser vi en økning på 3 025 helt og delvis ledige, sier Thone Nordlund, fungerende direktør i Nav Oslo i en pressemelding.

Totalt er det nå 19.459 i Oslo som er registrert som helt eller delvis ledige.

De hardest rammede yrkene er innen reiseliv og transport, som inneholder ansatte i restauranter, serveringssteder og uteliv. Spesielt sentrumsbydelene er sterkt rammet.

– De skjerpede koronatiltakene den siste uken har ført til en kraftig økning i permitterte innen reiseliv og transport. Reiselivsnæringen var allerede den hardest rammede bransjen, og dette har blitt ytterligere forsterket med over 1 700 permitteringer, fortsetter Nordlund.

Nav varsler videre at en tredjedel av alle nye permitterte i Norge den siste uka er fra Oslo. Totalt er det 6.065 permitterte personer i Oslo per 21. desember.

Oslo er også det fylket som nå har den høyeste andelen med helt eller delvis arbeidsledige i landet. Antall helt ledige er på 3,4 prosent mens delvis ledige er på 1,5 prosent av arbeidsstyrken, melder Nav.

Saken oppdateres!