– Dette er veldig stort, jeg må si det. Det er en drøm å spille i en stor klubb i utlandet, og nå får jeg muligheten til det. Det blir veldig kult, sier Anja Sønstevold på telefon fra Milano til Avisa Oslo.

Det har vært noen svært hektiske dager for 29-åringen. Nylig ble det kjent at hun forlater franske Fleury for å fortsette karrieren i storklubben Inter Milan.

Italia-eventyret har allerede startet med to treninger om dagen, mye presseoppmerksomhet, fotoshoot og leilighetsjakt. Allerede 28. august sparkes den nye sesongen i gang.

– Det er veldig gøy å være i et så profesjonelt miljø. Det er noe annet enn hva man er vant til. Klubben er en stor organisasjon – og støtteapparatet og fasilitetene er fantastisk, forteller Oslo-damen.

Byttet ut Frankrike

Sønstevold har vokst opp på Ammerud i Oslo. Hun har tidligere spilt for både Kolbotn og LSK Kvinner i Toppserien, før turen gikk videre til fransk fotball. Det ble ikke helt som hun hadde sett for seg.

– Jeg var skadet store deler av sesongen og profesjonaliteten i klubben var ikke helt som forventet. Jeg trivdes, men synes ikke opplegget var så bra, innrømmer hun.

Nå venter metropolen Milano. Tirsdag kom resten av familien ned til den italienske motebyen.

– Det var noen lag som var interessert i meg, men magefølelsen bestemte til slutt. Milano, det er ikke feil det.

– Spørs om jeg ikke blir blakk når jeg kommer hjem, sier hun lattermildt – og henviser til de mange fasjonable motemerkene som holder til i byen.

Saken fortsetter under bildet.

Får trenerprofil

Inter Milan endte på en skuffende 8.-plass i fjor, men har store ambisjoner om å forbedre den plasseringen i år. Laget har flere italienske landslagsspillere, men den største profilen står på sidelinjen.

Trener Rita Guarino, som vant fire serietitler med Juventus fra 2017 til i år, kom til klubben før denne sesongen. Hun spilte en avgjørende rolle i Sønstevolds valg om å signere for klubben.

– Etter å ha tatt en prat med henne føltes det veldig rett, sier Sønstevold.

Herrelaget til Inter Milan, som ligger under samme paraply som kvinnelaget, regnes som en av verdens beste klubber. I fjor vant laget Serie A, den øverste divisjonen i Italia.