Tirsdag kveld delte Gevir bilder av Snøløs på Instagram. Det reagerer hun sterkt på.

– Jeg har snakket med advokaten min og tar saken videre. Jeg forventer også å få en beklagelse fra Agnes Gulbrandsen og Style management, sier hun til Avisa Oslo.

På Instagram forteller Amalie Snøløs at hun samme dag hadde vært på en fotoshoot med en kunde hun er stolt over å få jobbe med.

Hun sier at det er fotografen som bestemmer hvem som skal fikse håret og sminken hennes. I dette tilfellet ble selskapet Style management leid inn, et firma som eies av Gevir-eieren Agnes Gulbransen. Personene som skulle style Snøløs jobber også på Gevir.

Snøløs sier at hun ikke er med på å bestemme hvem som skal fikse henne, men at hun har et hyggelig forhold til de ansatte og behandlet de med respekt – på samme måte som hun behandler andre.

Les også

Kjendissalongene

Når dagen var slutt dro hun hjem. Da fikk hun vite at Gevir hadde postet bilder av henne. Snøløs sier hun ikke har gitt tillatelse til det.

– Det var ganske sjokkerende å komme hjem til screenshotter av meldinger fra andre der det viser seg at Agnes har spurt om å få bilder av meg og de andre ansatte bare for å skape masse tull. Da tenker jeg: Er det mulig, er det seriøst? sier Amalie Snøløs i videoen.

Hun opplever hele situasjonen som useriøs.

– Det er ingen tvil om at Agnes er et godt menneske og at hun har mye godt i seg. Men jeg synes måten saken er håndtert på og ting som har kommet fram er helt forferdelig. Og når hun i dag i tillegg utnytter sin rolle som leder som leder og eier av Style management og Gevir – og går inn for å lage kvalme og faktisk driver med ulovligheter for å poste bilder av meg på Gevirs Instagram-profil når ansatte er der med Style management – da blander du hattene i hytt og gevær. Det er disse menneskene som ødelegger alle bransjer når det kommer til business og som må lære og ta ansvar for det de gjør, sier Snøløs og fortsetter:

– Tenk at Agnes Gulbrandsen blir stilt disse konstruktive spørsmålene om hvordan hun driver sin virksomhet på bakgrunn av hvordan noen ulovligheter kanskje har skjedd og hvordan veldig mange ansatte har følt seg. Og så kommer jeg da, en influenser på banen, og velger å komme med et svar på det konstruktive spørsmålet jeg fikk av avisa. Der jeg føler at jeg svarer på en fair og ok måte, som er innafor. Tenk at det Agnes gjorde i dag, det er hennes respons. Det er hennes måte å ta tak i denne situasjonen på. Det var å dele de bildene av meg. Få de som var på jobb for Style management til å ta bilder av meg og legge de ut på Gevirs side. Det skal de straffe meg med. Utrolig barnslig.

Kritiserte dugnadsmentaliteten

Snøløs kritiserte det hun kaller en dugnadsmentalitet i skjønnhetsbransjen etter at Avisa Oslo kom med avsløringer om frisørkjeden Gevir.

30 nåværende og tidligere ansatte har fortalt at ansatte blant annet jobbet med sponsede kjendiser uten å få en krone for det.

Amalie Snøløs sa at hun visste at frisøren hennes ikke fikk betalt og at hun derfor har vært opptatt av å gi henne god reklame. Samtidig stilte Snøløs spørsmålet: Hvorfor man skal jobbe gratis?

Agnes Gulbrandsen har hele tiden sagt at det er feil at frisørene jobber gratis. Du kan lese utdypende svar fra henne lenger ned i artikkelen.

Amalie Snøløs har også uttrykt sin mening om temaet i Min mote og TV2, hvor hun blant annet har sagt at hun ikke kommer til å dra til Gevir igjen.

Da Avisa Oslo var innom Gevirs Instagram-profil klokka kvart over sju onsdag morgen, lå bildene fortsatt ute på deres profil, men klokka 11:19 var bildene av Snøløs slettet.

– Vi har aldri innhentet ekstra samtykke for slikt

Agnes Gulbrandsen svarer følgende i en mail til Avisa Oslo:

– Frisører i Gevir kan ta oppdrag ved siden av salongen hvis det passer med deres øvrige oppgaver. Men da er det helt vanlig at de bidrar i markedsarbeidet for Gevir. Dette er helt uproblematisk og frisørene er selvsagt innforstått med dette. Det vi snakker om nå er et slikt ordinert oppdrag, der mine frisører alltid tar bilder for å poste i våre sosiale medier. På samme måte som stylisten tok bilder og la ut, på samme måte som makeup tok bilder og la ut, og på samme måte som Snøløs selv tok bilder og la ut. Dette er vanlig. Vi har aldri innhentet ekstra samtykke for slikt, for alle er innforstått med at dettes gjøres, hele tiden. Derfor ville det vært rart å ikke dele innlegget. Hvis det finnes helt konkrete grunner til å ikke ta bilder, avtales dette på forhånd. For eksempel hvis influenseren har på seg et klesmerke som ikke er lansert ennå, og skal holdes hemmelig.

Mener det ikke stemmer

Ansatte har vist innlegg fra ansattgruppa til Gevir og 17. november 2021 skrev Agnes Gulbrandsen at «det vil bli utbetalt tarifflønn ved behandling av hedersgjesten».

Gevir-eier Agnes Gulbransen har tidligere skrevet i en e-post at ingen ansatte i Gevir jobber gratis.

– Når Avisa Oslo hevder at frisørene ikke får betalt, er det feil. At kundene ikke betaler for stylingen betyr ikke at de ansatte jobber gratis. Tvert imot. De får til og med en bransjeledende lønn, over tariff. Gratis klipp er ikke gratis arbeid. Nå må Avisa Oslo snart slutte å skrive det. På samme måte som selgere av Avisa Oslo sikkert ikke får halvert lønna si, selv om de selger avisabonnement med 50 prosent rabatt. Dette er en del av markedsarbeidet vårt, som alle må bidra i. Og alle får lønn. Over tariff, skriver hun og fortsetter:

– Når man jobber med så god provisjonslønnsordning som våre ansatte gjør, så ligger det i ordningen at en del øvrige arbeidsoppgaver i salongen også må gjøres, av alle. Markedsarbeid er en slik oppgavene, på lik linje med det å holde salongen presentabel gjennom dagen. Det som imidlertid ble endret på vår side i Gevir i fjor, er at de ansatte får et tillegg i lønn for markedsarbeidet med sponskunder, som tilsvarer tarifflønn. Dette er en vurdering tatt basert på dialog med ansatte.

Fagforening om Gevir-avsløring: – Mange tenker at de skal bli en stjerne, men så jobber de mye gratis

Avisa Oslo har forsøkt å komme i kontakt med personene som var på fotoshooten. Vi har ikke fått svar om de ønsker å stille til intervju.