Klokken 04:48 opplyser politiet at det har vært en alvorlig arbeidsulykke på godsterminalen på Alnabru.

– En mann er overkjørt av en truck og har alvorlige skader i bekken og beina. Han er kjørt sykehus, melder operasjonssentralen på Twitter.

Den skadde er en mann i midten av 30-årene. Foreløpig tilbakemelding fra helsepersonell på stedet er at skadene i beinet er alvorlige, men at det trolig ikke er livstruende.

Politiet har vært på stedet fram til klokken 08.00, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo-politiet til Avisa Oslo fredag morgen.

De har opprettet sak og vil etterforske hendelsen videre.

Ifølge politiet skjedde hendelsen ved lastesporene inne på selve godsterminalen.

– Litt tidlig

Vidar Flydal, regional terminalleder i Bane Nor, bekrefter at hendelsen skal ha skjedd ved en av lastegatene inne på terminalen. Det er på den øverste delen av terminalen, hvor man kan se stablene med containere og lastekranene.

– Jeg har hatt telefonsamtaler med operatører på Alnabru, så jeg har ikke fått helt presis og konkret informasjon om hendelsen ennå. Det skrives nok rapporter og gjøres et etterarbeid i henhold til de rutinene som er der. Det er litt tidlig, så vi må få litt mer oversikt før vi kan si noe mer, sier han til Avisa Oslo.

Det er usikkert om overvåkningskameraene på terminalen vil vise noe av hendelsen, sier Flydal, som ser gjennom opptakene mens han snakker med Avisa Oslo.

Kameraene er først og fremst rettet mot terminalens yttergrenser, og skal være med på å hindre at uvedkommende kommer inn på terminalen.

Venter på tilbakemelding fra Ullevål

Den skadde jobber i godsselskapet Green Cargo.

– Vi har en arbeidstaker som er blitt klemt i forbindelse med en stor truck – en reach-stacker. Vi jobber nå med å utrede saken og kartlegge hendelsen i sin helhet. Så får vi se hvilke tiltak vi må sette inn, sier Torbjørn Solberg, produksjonssjef i Green Cargo Norge, til Avisa Oslo.

Arbeidstilsynet, Havarikommisjonen og Statens jernbanetilsyn er varslet om hendelsen.

– Hvordan går det med ham?

– Vi venter på tilbakemelding. Han har fått skade i et bein. Vi venter på tilbakemelding fra Ullevål, sier Solberg.

– Hvordan blir de andre ansatte som var på jobb fulgt opp?

– De blir fulgt opp i henhold til interne rutiner. Vi driver en virksomhet med mange tunge kjøretøy og stort skadepotensial. Vi har egne rutiner for oppfølging, samtaler og tilbud om bistand – både profesjonelt og internt – for de ansatte som er involvert i slike hendelser, sier Solberg.

Gjennomfører tilsyn i dag

Arbeidstilsynet bekrefter at de har mottatt saken, og ser alvorlig på den. De sender ut inspektører til Alnabru i løpet av dagen.

– Saken er meldt slik den skal gjøres. Vi håndterer den i henhold til våre rutiner og følger den opp i dag ved at inspektører drar ut på stedet, sier seksjonssjef Kirsti Been Tofte til Avisa Oslo.

– Våre inspektører undersøker hva som har skjedd, og gjennomfører en førstegangs kartlegging. Generelt er det avhengig av alvorlighetsgrad. Dette er alvorlig, og da er vi der relativt tidlig, legger hun til.

Etter inspeksjonen ber tilsynet bedriften om å fortelle hvilke tiltak som har vært gjennomført når det gjelder risikovurdering og opplæring. Tilsynet følger opp med en rapport og eventuelle pålegg, hvis det er noe som ikke er i tråd med arbeidsmiljøloven.