Hvert år arrangerer Linderud IL håndballskole for barn fra hele Groruddalen første uka etter skoleslutt.

Det var planen også i år. Klubben meldte inn at de skulle bruke hallen til dette i uke 25, og fikk det godkjent fra deres kontaktperson i bymiljøetaten.

Men torsdag 17. juni, bare fire dager før den ukelange håndballskolen skulle kastes i gang, kom mailen fra kommunen:

«Vi planlegger vedlikeholdsarbeid i Linderudhallen i sommer – og ønsker derfor at hallen stenges i tidsrommet 20. juni–20. juli» heter det i mailen klubben fikk.

– Vi har nettopp kommet ut av en vår hvor hallen har vært stengt i månedsvis. Både vi og ungene har gledet oss til å fylle hallen med aktivitet igjen. Nå står vi plutselig i en situasjon der vi har 50 barn som skal på håndballskole og ikke har noe sted å være, Oda Sjøvoll, til Avisa Oslo.


Tar ikke ansvar

Håndballskolen er planlagt for 80 barn. 50 av de, i alderen sju–elleve år, skulle være i Linderudhallen. Klubben har fått mulighet til å låne en hall på Løren, men å frakte alle barna dit ser klubben på som vanskelig, både praktisk og økonomisk.

– Vi har spurt om de kan utsette vedlikeholdsarbeidet, eller gjøre det som skal gjøres utendørs først. Det skal males inne og lakkeres gulvet, og det ser jeg for meg fint kan gjøres en av de andre ukene. Det er mye lettere enn å omdirigere 50 unger en hel uke, og det er helt uholdbart at de ikke løser dette, sier Sjøvoll.

Hun forteller at klubben har forsøkt å ta kontakt med både undervisningsbygg og bymiljøetaten. De peker på hverandre, ifølge Sjøvoll.

– Det er ikke første gang noe sånt skjer, men det er første gang det får så store konsekvenser. Dette er noe ungene ser veldig fram til, sier klubblederen.

– Hvis dette ikke blir omgjort snarest, må dere da avlyse håndballskolen?

– I motsetning til Undervisningsbygg og Bymiljøeetaten setter vi ungene først. Vi ønsker ikke å avlyse og forventer derfor en løsning som gjør at vi kan ha håndballskolen som planlagt i Linderudhallen, sier Sjøvoll.

Hun legger til at transport til Lørenhallen er utfordrende og hun dermed er redd for stort frafall dersom dette blir løsningen.

Reagerer på beskjed

Vedlikeholdsarbeidet skal ha vært planlagt i noe tid, men Linderud håndball fikk først beskjed torsdag 17. juni. Det syns klubben lite om.

– Det burde vært mulig å finne en løsning her, mener Sjøvoll.

Hun har nå tatt kontakt med direktøren i Undervisningsbygg.

«Etaten din har satt oss i Linderud håndball i en fryktelig knipe og jeg klarer ikke å få til noen løsning med dine ansatte», innleder Sjøvoll meldingen med.

Svaret Sjøvoll fikk var at leder for vedlikeholdsseksjonen skulle ta kontakt med henne.

Lørdag ettermiddag har det ikke skjedd.

Om det blir håndballskole for de femti barna på Linderud eller ikke, er uvisst.

Må vedlikeholde i sommerferien

Trond Ottersen fra undervisningsbygg forteller at de må gjøre en del vedlikehold i sommerferiene når barna ikke er på skolen. Han mener også at undervisningsbygg har meldt inn om at det vil foregå vedlikeholdsarbeid for en stund tilbake.

– Vår jobb er å vedlikeholde skolene. Det er stor pågang på skolebyggene gjennom hele året, men sommeren gir oss et tidsvindu hvor oppgraderinger og vedlikehold gir minst ulempe for brukerne. I år er dette bygget satt opp for vedlikehold og kan ikke brukes i denne perioden, sier han til AO.

Videre forteller han at han ikke har hatt kjennskap til at klubben hadde fått godkjent leie av hallen, og sier at dette er mellom bymiljøetaten og klubben.

– Jeg kan ikke uttale meg på vegne av Bymiljøetaten, det er de som er leietakere og de som holder kontakten med klubben, sier Ottersen

Bymiljøetaten har ikke besvart Avisa Oslos gjentatte henvendelser lørdag.

Vi oppdaterer saken så fort et svar foreligger.