Alle søkere med lovfestet opplæringsrett for ungdom har fått tilbud om skoleplass etter andreinntaket til videregående skoler i Oslo, skoleåret 2022–2023, skriver Utdanningsetaten i en pressemelding.

Etter andre inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo er 18.612 søkere tildelt plass. Også i år har alle ungdommer med opplæringsrett fått et tilbud om skoleplass før skolestart.

Det er tatt inn 803 søkere til påbygging til generell studiekompetanse, herunder alle søkere med lovfestet rett til påbygging, skriver etaten.

Elvebakken er Oslos vanskeligste

Man må ha svært gode karakterer fra ungdomsskolen for å gå på Elvebakken videregående skole. For å komme inn på studiespesialisering på skolen ved Akerselva i sentralt i hovedstaden kreves et karaktersnitt på 5,36.

Rett etter følger Nydalen VGS, hvor du må ha 52,6 i snitt for å komme inn. Mens på studiespesialisering på Ullern videregående kreves 5,5 og Oslo katedralskole kreves 4,9

God svarprosent

Resultatet av andre inntaksrunde ble lagt ut på nettsiden vigo.no fredag 12. august.

Søkerne kunne da logge seg inn med MinID og se resultatet. Søkere som har oppgitt gyldig mobilnummer eller e-postadresse i søknaden, og som har fått et nytt tilbud i andreinntaket, fikk 12. august en påminnelse på SMS eller e-post om å logge seg inn for å se resultatet.

Eventuelle ledige plasser vil de to første ukene etter skolestart bli tilbudt søkere som står på venteliste, heter det i pressemeldingen.

– Etter første inntaksrunde svarte søkerne på tilbud om skoleplass på nettsiden vigo.no. Svarprosenten er meget god. Av 18 813 inntatte søkere i første inntaksrunde, svarte hele 99,3 prosent på tilbudet om plass, mot 99,1 prosent i fjor.