«Jeg heter Alisha Aamir, er 11 år og går i femte klasse på en skole i Stovner bydel. På grunn av smitten her har jeg vært i karantene til sammen fire ganger. På grunn av dette har jeg hatt mye hjemmeskole hvor jeg føler at jeg ikke klarer å få med meg nok. Jeg vet også at mange andre av mine venner har det sånn.»

Slik starter e-posten Alisha sendte til ordføreren for et par uker siden.

  • Les hele brevet til Alisha nederst i saken!

Hun er elev i 5. klasse på en skole i Groruddalen, og sitter også i elevrådet. Det siste året har hun vært fire ganger i karantene, på grunn av flere smitteutbrudd. Det har ført til at hun og klassekameratene har hatt hjemmeskole i nesten et helt år, noe som tærer på.

– Jeg synes det er kjedelig å ikke se vennene mine, i tillegg til at det er vanskelig å konsentrere seg og få med seg alt når undervisningen er digital, sier hun til Avisa Oslo.

Hun forteller at hun er spesielt bekymret for de elevene som sliter ekstra mye og som ikke har foreldre som kan hjelpe dem hjemme.

– Det er mange som ikke får med seg det som skjer og har foreldre som ikke kan hjelpe. De klarer ikke å henge med og jeg er redd for at det kan påvirke fremtiden deres, sier hun.

Redd for fremtiden

11-åringen forteller at hun er redd for at det siste året kan være med på å ødelegge for mange barns fremtidige skolegang, og deretter muligheter når de skal få jobb. Hun mener de som har fått skolehverdagen forandret på grunn av pandemien blir liggende bak og ikke lærer alt de skal lære i løpet av året.

– Derfor sendte jeg e-post til ordføreren. Jeg lurte på hva hun kunne gjøre for barna, sier hun.

– Veldig bra svar

I dag kom svaret fra skolebyråd Inga Marte Thorkildsen. Hun hadde fått e-posten videresendt fra ordfører Marianne Borgen, siden det er hun som har ansvaret for skolene i byen.

I svaret skriver hun at Alisha tar opp et veldig viktig tema, og at det gjør henne stolt. I tillegg skriver hun at kommunen vet at mange har det slik hun beskriver det, men at skolene har vært åpne for de barna som har det aller vanskeligst hjemme det siste året.

Thorkildsen skriver også at de jobber for at skolene skal få mer penger som de kan bruke for å sørge for at barn får så god hjelp som mulig.

  • Les hele svaret fra skolebyråden nederst i saken!

– Hva synes du om svaret du fikk fra byråden?

– Jeg synes det var et veldig bra svar og det er bra at hun tok brevet mitt alvorlig. Når pandemien er over håper jeg noe blir gjort for alle som har hatt det vanskelig, sier hun.

Gleder seg til en normal hverdag

Selv sier hun at hun gleder seg til å komme tilbake på skolen og være med alle sammen, men også at hun gleder seg til en mer normal skolehverdag.

– Jeg gleder meg til jeg kan spørre læreren når jeg lurer på noe og få svar med en gang. Jeg synes det skolen blir vanskeligere når det er digitalt, og håper vi kan komme tilbake på skolen snart, avslutter hun.