Lørdag holdt Oslo Frp digitalt nominasjonsmøte for å spikre listen til høstens stortingsvalg. Innstillingen fra nominasjonskomiteen plasserte stortingsrepresentantene Christian Tybring-Gjedde og Jon Helgheim på henholdsvis første- og andreplass.

Disse hadde ingen motkandidater, og ble valgt inn til sine respektive plasser.

På tredjeplass i innstillingen sto bystyrerepresentant Aina Stenersen. Torsdag kunne imidlertid Avisa Oslo melde at Carl I. Hagen utfordret denne plassen, etter forslag fra Sigurd Fredeng. Det samme skjedde før stortingsvalget i 2017. Den gangen trakk Stenersen seg for Hagen.

Med 32 stemmer mot 26 var det Aina Stenersen som sikret tredjeplassen på listen.

Umiddelbart etter avstemningen, benyttet Hagen anledningen til å gratulere Stenersen med tredjeplassen, og ønske lykke til i valgkampen. Stenersen selv takket for tilliten.

– Jeg vil bare si tusen takk og si at dette ser jeg frem til og at jeg gleder meg til valgkamp, sa hun.

Hagen står for øvrig på førsteplass på Oppland Frps stortingsliste.

Gikk til angrep på dagens Frp

Mens Aina Stenersen benyttet sine tilmålte fire minutter i forkant av avstemningen til å trekke frem sine kampsaker, så Hagen sitt snitt til å komme med et stikk til dagens Frp.

– Når jeg nå stiller meg til rådighet for Oslo, til igjen komme på listen så skyldes det at siden valget i 2005, da vi fikk 22 prosent, er vi nå nede på sju og ni. Det vil si at en rekke velgere som tidligere stemte Fremskrittspartiet kanskje kan komme tilbake til Fremskrittspartiet om jeg nå står på kampplass, sa han blant annet.

Mot slutten av talen la han til:

– Hvis dere er fornøyd med et såkalt seriøst og ansvarlig parti på sju til ni prosent, trenger dere ikke stemme på meg.

– Veldig takknemlig

AO fikk et kort intervju med Stenersen etter at hun stakk av med seieren i voteringen. Hun benytter anledningen til å takke for støtten hun har fått.

– Først og fremst så er jeg jo glad for at dette maratonen er over, og nå vil jeg se fremover og forberede meg og Oslo Frp på valgkamp til høsten. Så vil jeg også rette ens tor takk til nominasjonsmøtet for støtten. Jeg er veldig takknemlig for all støtte og heiarop.

– Hadde du ventet å skulle vinne voteringen over Hagen?

Jeg har fått veldig mye støtte og veldig mange positive tilbakemeldinger over lang tid, og jeg har holdt fokuset på politikken som står mitt hjerte nært, og det er jeg stolt av, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk støtte.

– Men var det forventet at du skulle vinne voteringen?

– Jeg har fått veldig mye støtte og mange positive tilbakemeldinger fra både folk i og utenfor partiet, så jeg hadde en god følelse. Men for meg er det viktigst å fokusere på politikken, og jeg er glad for å ha fått tillit.

– Tredjeplassen i Oslo er jo ikke en garanti for stortingsplass. Har du troen på at dere får inn tre kandidater fra Oslo?

Jeg er veldig stolt over å få muligheten til å representere partiet på tredjeplass. Mitt mål er å gjøre en så god valgkamp som mulig, og vi er et team. Vi har en stor jobb å gjøre.

Carl I. Hagen står altså på førsteplass på stortingslista til Oppland Frp, og sånn sett kan de to ende opp på Stortinget sammen.

– Jeg ønsker ham masse lykke til med førsteplassen i Oppland. Så blir det spennende å se hvordan gruppa blir.