Saken oppdateres.

Fredag ettermidag opplyser politiadvokat Ingvild Myrvold overfor pressen at terrorsiktede Zaniar Matapor (43) fremdeles nekter å la seg avhøre.

To menn ble drept like utenfor utestedet Per på hjørnet, i kort avstand fra utestedene London pub og Elsker, møtesteder for homofile midt i Oslo sentrum. Zaniar Matapour er siktet i saken, for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener at drapsmannen Zaniar Matapour utførte en ekstremistisk islamistisk terrorhandling natt til lørdag.

Myrold opplyser overfor Aftenposten at de etterforsker saken bredt. Hun understreker imidlertid at de ikke vil kommentere hvorvidt hypotesene deres er styrket eller svekket. Myrvold vil heller ikke si noe om etterforskningen av eventuelle flere mistenkte.

– Det er viktig for oss å avdekke om det har vært flere involvert, men foreløpig er ikke det noe vi kan opplyse om, sier Myrold til Aftenposten.

Vil fremdeles ikke la seg avhøre

Terror- og drapssiktede Zaniar Matapour ønsker ikke å avgi forklaring for politiet, og den avgjørelsen vil ha en «viss varighet», ifølge forsvareren.

Til TV 2 opplyser Bernt Heiberg, den ene av Matapours forsvarere, at klienten har kommet til at han ikke ønsker å avgi forklaring nå.

– Han har ikke avvist at det kan bli aktuelt med et avhør på et senere tidspunkt, men det blir ikke med det første, sier forsvareren.