Aftenposten skriver mandag ettermiddag at Christian Ringnes tidligere har bidratt med større summer til de politiske partiene Høyre og Venstre, men at han aldri tidligere har gitt penger til et parti som har ønsket å felle en borgerlig regjering.

Til avisen sier Ringnes at det er hans forlovede, Lotte Birgitta Inger (44), som har overbevist han om å bidra med midler til Senterpartiets valgkamp i Oslo.

– Bak en mann står det jo gjerne en kvinne. Og min samboer og ringforlovede Lotte har veldig sans for Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiets «no nonsense»-linje, og det er jeg helt enig med henne i, sier Ringnes.

– Hun mener så mye fornuftig ellers, så hun har nok et poeng, her òg, legger han til.

Han innrømmer også at han selv har sans for partilederen, men det var ifølge ham selv overgangen til mangeårig politiker i Arbeiderpartiet, Jan Bøhler, som gjorde at han bestemte seg for å bidra med summen.

– Det at de ikke fant plass til ham i Ap, og at han gikk til Sp, det merket jeg meg. Det var nok ikke en overilt handling. Jeg må si at det var den utløsende faktoren for min del, sier Ringnes.

Investoren sier han har stor sans for Bøhler. Dette gjelder særlig Bøhlers syn på kriminalitet og integrering i hovedstaden.

Aftenposten skriver at Ringnes også har gitt 250.000 kroner til Venstres valgkamp. Han skal så langt ikke ha gitt penger til Høyre i år.