Gå til sidens hovedinnhold

Advokat ut mot Jama-avgjørelsen: – Oppsiktsvekkende dårlig juridisk begrunnet

Familien som ble kastet ut av en kommunal leilighet på Tøyen, får ikke medhold i kravet om å få flytte tilbake, slår Oslo byfogdembete fast.

Avgjørelsen ble gjort kjent torsdag formiddag.

«Domstolene har ikke adgang til å fatte avgjørelse med et slikt resultat som familien krevde. Et positivt vedtak om tildeling av bolig eller fortsatt leie av boligen kan bare treffes av kommunen», skriver retten i et sammendrag.

Familien Jama må nå betale nesten 41.000 kroner sakskostnader til Oslo kommune.

Kritisk til avgjørelsen

Familiens advokat Olav Lægreid skriver i ettermiddag følgende i en tekstmelding til Avisa Oslo:

– Avgjørelsen er oppsiktsvekkende dårlig juridisk begrunnet, særlig med hensyn til domstolens oppfatning av sin egen prøvingsadgang og konsekvensene dette har i forføyningssaken.

– Jeg har imidlertid ikke tenkt å forhåndsprosedere en eventuell anke i mediene. Mine klienters beslutning om en eventuell anke blir tatt i samråd med meg, etter at vi har fått tid til å vurdere hvilke midler som best kan fremme målet om å sikre dem bolig. Dette gjelder akutte utfordringer for dem, fortsetter Lægreid.

Stort engasjement

Saken om Jama-familien på sju som ble kastet ut av den kommunale leiligheten de hadde leid i ti år i Oslo, har skapt stort engasjement.

Bakgrunnen for at familien ikke lenger kunne bo i den kommunale boligen, er blant annet at familiefaren har tjent 15.000 kroner mer enn grensen for å ha rett på slik bolig.

Kontrakten med kommune utløp 15. april i fjor.

Barnefamilien har fremdeles en siste klage inne til behandling hos kommunen. Den gjelder avslag på ny søknad om kommunal bolig.

Etter utkastelsen tok en nabo initiativ til en støtteaksjon for familien, og via en Spleis-innsamling kom det inn nesten 1,6 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken