– Den første kom for fire-fem dager siden, mens vi fikk en ny en i går, sier Harriet Rudd, klubbdirektør i Vålerenga Fotball, som omfatter breddeavdelingen og damesatsingen til Vålerenga.

Til Avisa Oslo forteller Rudd at de ikke sitter på mange opplysninger, men noe vet hun:

– Det virker som om noen utgir seg for å samle inn penger til barne- og ungdomsarbeidet til Vålerenga Fotball. Det stemmer ikke. Hvis man får den type besøk på døra, er det rimelig å enten melde fra til oss eller å anmelde det, sier til AO.

Klubben har slik virksomhet fra tid til annen, men ikke for øyeblikket. Hvis de har det, vil det tydelig komme fram ved besøk. Enten ved at voksne er med eller at de som samler inn har ID. Vipps-nummeret vil også være tilknyttet klubben, ikke privatpersoner.

Rudd har ikke oversikt over hendelsene har skjedd.

Klubben advarte mot det samme i fjor. Da skrev de følgende på hjemmesidene:

«De siste dagene har vi mottatt flere henvendelser fra personer som bor i våre nærområder; Vålerenga, Etterstad, Ensjø, Valle og Kværnerbyen som har hatt besøk på døra av gutter, samt noen voksne, som påstår de selger småkaker til inntekt for Vålerenga Fotball.

Kakesalget er ikke i regi av Vålerenga Fotball sentralt, eller noen av våre lag, og vi anser derfor dette som svindel.

Skulle du få noen på døren som selger ting på vegne av Vålerenga, ring politiet på 02800 umiddelbart. De ønsker også kontakt med personer som kan ha tips i saken.»