Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt advarer mot svindelmetoden etter hendelsen onsdag kveld.

En eldre kvinne på Nordstrand skal ha blitt ringt opp av noen som sa de ville kjøpe bøker.

– Kort tid etter dukket to hyggelige menn i 20-årene opp på døra. De lurte henne slik at hun ble frastjålet et gullkjede før de forlot stedet. Vi etterforsker saken, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

– Hyggelige, men utspekulerte

Han fortsetter:

– De fremstår som hyggelige, men utspekulerte bedragere. I dette tilfellet skal de ha fått fysisk kontakt uten å være voldelige.

Etter det operasjonslederen har informasjon om, skal ikke bedragerne ha fått med seg noe mer enn gullkjedet.

De skal ha forsøkt å få digital informasjon fra kvinnen uten å lykkes. Politiet har fått beskrivelse av mennene som de kan gå videre med i sin etterforskning.

Bruker samme metode

Politiet skal også også tidligere i uken mottatt melding om forsøk på tyveri og bedrageri med samme bokkjøp-metode. Altså at bedragerne ringer for å kjøpe bøker for så å begå tyverier når personene åpner for dem. Han har ingen info som tyder på at tyvene har vært voldelige ved de andre hendelsene.

– Er det stort sett eldre de kontakter?

– Ja, det fremstår som at de ikke tar kontakt med helt tilfeldige personer og at de er kjapt på døra etter telefonsamtalene.

Hekkelstrand kan ikke svare konkret på hvor mange saker det er snakk om, eller hvor i Oslo, men oppfordrer personer som kan ha opplevd lignende om å varsle politiet.

– Det er en viktig sak for politiet. Derfor ønsker vi at folk som ha opplevd lignende modus tar kontakt med oss slik at vi vet hvor mange det er snakk om. Da har vi større mulighet til å oppklare sakene.

Politiet kan tipses på 02800.