Klokken 15 skrev Sheikh følgende innlegg i en intern Facebook-gruppe for Oslo Høyre:

«Kjære Stovner Høyre og Oslo Høyre, Jeg har vært aktiv i Høyre siden 1988 og har hatt flere ulike verv opp gjennom disse årene. Jeg ble gjenvalgt enstemmig på årsmøte 24. november som leder av Stovner og takker for den tillit Høyre har gitt meg.

På grunn av mye arbeid i forhold til aktiviteter i Stiftelsen Dialog for fred og 14. augustkomiteen og med hensyn til min helse har jeg kommet frem til at jeg vil gå av som leder av Stovner Høyre.

Jeg vil forsette å være medlem av Høyre og Stovner bydelsutvalget.

Jeg har informert nestleder i Stovner Høyre om min beslutning.

Jeg er glad i mitt parti Høyre og ønsker Høyre alt godt.»

Dette skjer drøyt tre uker etter at Sheikh ble gjenvalgt som leder for bydelslaget, 25 november i år.

Det har stormet rundt den avtroppende lederen av Stovner Høyre, etter at Dagbladet skrev en rekke saker om politikerens kontakt med organisasjonen Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade. I oktober ble han kalt inn på teppet hos Høyre, for å forklare sin kontakt med organisasjonen.

Dagbladet har gjennom en rekke artikler i høst skrevet at den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League (MWL) har betalt flere millioner kroner til Høyre-politiker Aamir J. Sheikhs stiftelse Dialog for fred.

Muslim World League knyttes av eksperter tett til Saudi-Arabias autoritære regime.

– Noe han selv har kommet frem til

Leder i Oslo Høyre Heidi Nordby Lunde har følgende å si om at Sheikh nå trekker seg:

– Han har brukt mye tid på Oslo Høyre gjennom et helt liv, og jeg har absolutt respekt for at han nå velger å trekke seg for å fokusere på andre ting.

– Har du som fylkeslagsleder vært involvert i beslutningen?

– Dette er noe som han selv har kommet frem til. Jeg fikk beskjed en halvtime før Avisa Oslo skrev om det. Han sa fra til alle medlemmene gjennom den interne Facebook-gruppa Aktiv i Oslo Høyre.

– Sheikh har tidligere blitt kalt inn på teppet av Høyre i forbindelse med kontakten han har hatt med blant annet Muslim World League. Har det vært et ønske om at han skulle trekke seg?

– Ikke såvidt jeg vet. Hans eget valg om å trekke seg er ikke relatert til den dialogen han eventuelt har hatt med partiiet.

– Ble du overrasket over at han trakk seg?

– Ja, litt overrasket var jeg. Det er ikke så lenge siden vi hadde årsmøter i bydelslagene, da han valgte å stille til gjenvalg.

Aamir Sheikh meldte seg inn i Høyre i 1988. Han var bystyrerepresentant i perioden 1995 til 2011 og har ledet 17. mai-komiteen. Sheikh er gift med Afshan Rafiq, som i 2001 ble Norges første faste stortingsrepresentant med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, som for tiden er innvalgt i Oslo bystyre.