Alt foregår på den lille dingsen. Den er mye viktigere enn vi ønsker å innrømme.

Den stjeler mange timer fra livene våre. Den gjør deg usosial når du er sosial. Fawad, jeg er også avhengig.

Les også

Telefonen kirurgisk festet i hånden. Fornuften ut av vinduet

Øyne klistret til skjermen

Vi klarer ikke kjede oss. Vi trenger underholdning hele tiden. Vi klarer ikke vente. Vi må vente, med øynene klistret til skjermen. Vi kan ikke stå i kø. Vi henter fram mobilen ved første anledning.

Hvordan skal barn lære seg dette, når vi voksne er helt elendige?

Hvor mange nummer kan du? Jeg husker fasttelefonnummeret mitt. Jeg tasta inn nummeret til både familie og venner på fasttelefonen, så de sitter klistra i minnet. Nå trenger vi bare finne fram navnet for å ringe. Alt kan fikses med et tastetrykk.

Ei venninne mista nylig mobilen sin på en T-banestasjon i hovedstaden. Heldigvis ble den funnet av en snill person som leverte den til nærmeste kiosk. Det var et lykkelig øyeblikk da hun og mobilen ble gjenforent. Hva skulle hun ha gjort uten den?

Hva skulle jeg ha gjort uten min? Det gikk opp for meg at jeg har alt på den. Jeg hadde vært desperat etter å finne en erstatning på dagen.

Mobilavhengigheten er vanskelig å kontrollere. Jeg skrur av varsler og skrur av lyden. Samtidig tenker jeg på at jeg kanskje går glipp av noe viktig.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Jeg blir lei meg når jeg ser barn som prøver å vinne oppmerksomheten. Mobilen vinner ofte. Blikkontakt og ansiktsuttrykk erstattes med en uinteressert stemme som mumler «mhm». Vi alle vet at tidsklemma eksisterer. Det er ingen hemmelighet at vi har få timer sammen i hverdagen.

Kan man legge mobilen på hylla de få timene poden er hjemme etter barnehagen? Kan den ligge på hylla mens dere spiser middag? Kan den ligge der mens du hjelper den håpefulle med lekser? Kan den ligge i lomma mens du er på fotballtrening?

Svaret er ja. Jeg skal love deg at smil og vink er bedre enn at du må lyve hver gang barnet roper «så du det, mamma?»

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Pass på, du blir kansellert av woke-aktivistene» 

Les også

Hun hadde pyntet huset og kjøpt nye gardiner. Men ingen kom på besøk

Les også

Hvem skal betale for bilene som støver ned på en parkeringsplass?