Gå til sidens hovedinnhold

93 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 93 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. Det er like mange som dagen før, men 37 flere enn samme dag i forrige uke.

De fleste smittetilfellene er registrert i de vestlige bydelene, og Frogner bydel topper med 15 tilfeller, fulgt av Vestre Aker med 12 og Nordre Aker med 11 nye tilfeller. I bydel Ullern er det registrert fem smittetilfeller det siste døgnet.

Bakgrunnen for de relativt høye smittetallene på vestkanten de siste dagene er et utbrudd blant russen. Tirsdag ble russefeiringen i hovedstaden stanset i én uke.

I bydel Nordstrand er det de siste døgnet registrert 11 nye smittetilfeller. Det er en kraftig økning sammenlignet med de siste 14 dagene da tallet ikke har vært over sju.

Ifølge statistikken til Oslo kommune er åtte av de smittede i aldersgruppen 10-19 år.

NRK skriver at fire elever ved Lambertseter videregående skole er smittet. Hele skolen vil ha hjemmeundervisning neste uke.

Smittetallene er nå høyest i bydel Vestre Aker. Der ligger smittetrykket på 238 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger Søndre Nordstrand med 232 og Nordre Aker med 197.

Totalt er 36.561 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Kommentarer til denne saken