Gå til sidens hovedinnhold

900 ansatte på flyttefot: UDI flytter fra fire bygg til nytt kontorlokale på Valle

Utlendingsdirektoratet (UDI), med 900 ansatte, flytter fire bygg rundt i byen til et nytt kontorlokale på Valle.

Direktoratet flytter inn i det nye bygget Valle View 1. mars, og jobber i innspurten med å få på plass IT-systemene, møbler, planter og interiør før de første ansatte kommer på jobb i lokalet. På grunn av pandemien tar det litt tid før alle de ansatte får se sin nye arbeidsplass.

– UDI ser fram til å samles i nye moderne lokaler, som er tilpasset hvordan vi ønsker å utvikle organisasjonen videre og jobbe i fremtiden. Byggeprosessen har både gitt oss muligheten til å utforme egne lokaler og samtidig tenke nytt rundt måten vi jobber på. Vi har vært særlig opptatt av å gi samhandling og innovasjon gode forutsetninger i nye lokaler, og vi gleder oss nå til å ta bygget i bruk, sier Lars Bendik Johansen, prosjektleder i UDI, i en pressemelding.

– UDI er en profesjonell leietaker som i samarbeid med Statsbygg har jobbet effektivt med å overholde frister og bidra til gode prosesser. Dette har vært viktig for oss i NCC Property Development, for å kunne holde en svært stram fremdrift i byggeprosjektet. I tillegg har pandemien satt oss alle på prøve. Vi vil derfor rose UDI for svært godt samarbeid og vilje til å gjennomføre i henhold til den tidsfristen vi sammen har satt, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development Norway.

Les også

Det er dessverre ingen vei utenom å stramme til enda mer

UDI skal leie snaut 16.000 kvadratmeter i de ni første etasjene pluss to kjelleretasjer i Valle View.

I dag er det UNION som eier Valle-prosjektet, etter å ha kjøpt det av NCC i 2019.

– Union gleder seg til fortsettelsen med UDI som en profesjonell leietaker og samarbeidspartner i tiden som kommer, sier Lars-Erik Wogsted i Union.

Kommentarer til denne saken