I Oslo ble det registrert 198 nye koronasmittede siste døgn. Det er like mange som dagen før, men 35 færre enn snittet de sju foregående dagene.

Smittetallene må ned

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 99.249 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor, viser foreløpige tall.

Med over 500 smittede det siste døgnet er det fortsatt et stykke igjen til man kan begynne å vurdere en gjenåponing av samfunnet, skal vi tro assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Vi må godt under 200 smittede i døgnet før vi overhodet kan tenke på gjenåpning, sa han til NTB mandag.

– Det blir krevende i hele april, og godt ut i mai, hvis man skal klare å senke smittetallene tilstrekkelig med varig effekt, la han til.

Over 5.000 smittede den siste uken

De siste sju dagene er det registrert til sammen 5.110 nye smittetilfeller i Norge. 4,7 millioner koronatester er til nå utført her i landet.

I alt 704.362 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 284.700 personer har fått andre dose. Dermed vil antall satte vaksiner trolig passere millionen i løpet av tirsdag eller onsdag denne uken.

Mandag var 295 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før.

Til sammen er 676 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 14 dødsfall i Norge.