Gå til sidens hovedinnhold

50 beboere evakuert etter bygårdsbrann på Torshov: Richmond fikk ikke sagt ifra til kona

Beboere i fire oppganger knyttet til en bygård på Haarklous plass på Torshov ble evakuert etter en kraftig loftsbrann. Brannvesenet begynner å få kontroll på brannen.

Nødetatene rykket ut med store styrker til brannen på Torshov like før midnatt. Brannen skal ha startet i et loft i en eldre bygård. 13 brannbiler rykket ut til bygården, og politiet bisto i evakueringen av femti beboere.

Se video fra brannen her:

Flere titalls beboere er evakuert etter en kraftig brann i en bygård på Haarklous plass på Torshov.

Fire oppganger evakuert

Ifølge brannvesenets innsatsleder Robert Corell startet brannen på loftet til bygården, som er fra slutten av 1930-tallet. Det skal kun være boder og ikke leiligheter på loftet av bygården.

– Det er ingen som bor på loftet, så foreløpig er det ingen personer som har kommet til skade. Vi jobber med begrensing så ikke brannen skal spre seg videre til takkonstruksjonen, sier Corell til Avisa Oslo.

Under kontroll

Litt over klokken 01:00 kan politiet opplyse at brannen er under kontroll:

– Brannvesenet har kontroll på brannen, sier politiets innsatsleder Nicolai Backe-Henden på stedet.

Beboere i Haarklous plass 1 og 3 kunne da returnere til sine leiligheter, mens beboere i nummer 5 og 7 samt Kyrre Grepps gate 30 måtte vente en stund til.

– En av oppgangene har så store skader, at beboerne tilbys alternativ husly, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til AO.

Totalt ble rundt femti mennesker evakuert. Ambulanse og helsepersonell har tatt en kontroll, og det er ikke meldt om noen personskader.

– Ble bare skysset ut

Richmond Ohlsen har bodd i bygården i 20 år, og forteller at store deler av loftet er i tre.

Han hørte alarmen i gangen og gikk ut for å se. Da kjente han røyklukt.

– Jeg ble bare skysset ut og fikk ikke sagt fra til kona, sier han til AO.

Han har bodd i bygården i 20 år, og har selv jobbet som brannmann i Sydney. Ohlsen sier han selv bare hadde noe rusk og rask på loftet og ingen ting av verdi.

Kommentarer til denne saken