Den 42 år gamle mannen ble pågrepet av politiet forrige lørdag, i utgangspunktet siktet for hallikvirksomhet og kroppskrenkelse.

I forbindelse med at han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag, ble siktelsen for kroppskrenkelse endret til menneskehandel.

– Jeg kan egentlig ikke kommentere saken, da den er helt i oppstartsfasen. Det er for tidlig å si noe utover det som fremkommer av fengslingskjennelsen, sier Jens Johannes Andenæs, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Nekter straffskyld

Tingretten konkluderer med at det er grunn til å mistenke at 42-åringen har forholdt seg som beskrevet i siktelsen.

Blant annet viser de til hans egen forklaring om at han har kjørt prostituerte til Norge på oppdrag fra en annen mann, som han foreløpig kun har identifisert ved fornavn.

«Grunnvilkåret for fengsling er etter dette oppfylt», heter det i kjennelsen.

Andenæs vil ikke kommentere om det er flere siktede i saken, men retten utelukker ikke at det kan være flere gjerningspersoner.

Videre fremkommer det at 42-åringen ikke har erkjent straffskyld for siktelsen.

I tillegg til skjellig grunn til mistanke, mener retten at det foreligger bevisforspillelsesfare dersom mannen løslates, ved at han kan påvirke vitner, advare eventuelle andre involverte eller samkjøre forklaringer.

Brev- og besøksforbud

Enn så lenge er det én person som har status som fornærmet i saken.

– Er det grunn til å tro at det kan dreie seg om flere?

– Vi etterforsker nå denne konkrete saken som oppsto i helgen. Det er for tidlig å si noe om hvorvidt den vil vokse i omfang, sier Andenæs.

Advokat Svein Holden er oppført som forsvarer for 42-åringen, men viser til at advokatfullmektig Emilie Hulthin møtte for ham i fengslingsmøtet. Det har foreløpig ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra henne.

Oslo tingrett besluttet å varetektsfengsle den siktede mannen i fire uker. Han er underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden.