Gå til sidens hovedinnhold

36-åring skal ha forgrepet seg på to menn som sov - sier han ikke husker hendelsen

36-åringen erkjent straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med to menn som sov, til tross for at han ikke skal ha husket noe av det.

36-åringen var satt under tiltale i Oslo tingrett for å ha forgrepet seg seksuelt på to menn på en adresse i Oslo i henholdsvis mai og august i 2019.

Ifølge tiltalen var de fornærmede mennene ute av stand til å motsette seg handlingene, enten på grunn av beruselse eller fordi de sov.

Les også

Skal ha voldtatt tenåringsjente på Plaza – tok fire og et halvt år å få saken for retten

Hadde vært på nachspiel

Tiltalte erkjente skyld da rettssaken mot ham gikk i Oslo tingrett i begynnelsen av september. Han ønsket imidlertid ikke å forklare seg nærmere i retten, da han ikke husket noe fra de aktuelle natten.

Fornærmede for den første og isolert sett mest alvorlige tiltaleposten, fortalte at han hadde vært nachspiel i leiligheten der 36-åringen bodde og spurte om å få sove på sofaen.

Etter en stund våknet han av at tiltalte hadde seksuell omgang med ham.

Etter å ha betrodd seg om hendelsen til en nær kollega, innså han alvoret i situasjonen og kontaktet overgrepsmottaket på legevakten påfølgende mandag.

Les også

Menn tiltalt for gruppevoldtekt av mann

«Forsto ikke hva som skjedde»

Gjerningsbeskrivelsen i den andre tiltaleposten er mindre alvorlig, men ellers ligner sakene på hverandre: Igjen våknet fornærmede av at tiltalte forgrep seg på ham.

«Han forsto ikke hva som skjedde, og klarte verken å bevege seg eller å handle», er det gjengitt i dommen.

Heller ikke den hendelsen ønsket tiltalte å forklare seg om i retten. I politiavhør har han fortalt at han hadde drukket mye den aktuelle kvelden og at han slet med å huske hva som skjedde.

Retten konkluderer med at 36-åringen skal dømmes etter tiltalen til fire års fengsel. Han må også betale til sammen 230.000 kroner i oppreisning til de fornærmede mennene.

Les også

Selverklært «forfører» og «livsnyter» dømt for flere voldtekter – fikk mildere straff

Kommentarer til denne saken